Σύλβια Πεταλίδη

Για τον μήνα Ιούνιο οι προπονητές της Αθηναικής Ομάδας Τριάθλου (Athens Triathlon Team) επέλεξαν την Σύλβια Πεταλίδη ως Most Committed Triathlete of the Month. H Σύλβια Πεταλίδη είναι η μοναδική γυναίκα μέλος της ομάδας μας.

Η Σύλβια ξεκίνησε την ενασχόλησή της πριν 4 μήνες και έχει καταφέρει να έχει πολύ γρήγορη βελτίωση. Σπάνια χάνει κάποια από τις ομαδικές προπονήσεις ακόμα και εάν χρειάζεται να διανύσει μεγάλες αποστάσεις για

 

1.      Triathlon World : Πότε ξεκίνησες το τρίαθλο;

Σύλβια Πεταλίδη: Ξεκίνησα το Τρίαθλο πριν τέσσερεις μήνες. Πιο πριν, έκανα λίγες προπονήσεις κολύμβησης, χωρίς όμως καμία δομή ούτε κάποιο στόχο.

 

 

2.      Triathlon World : Τι είναι αυτό που σε ενθουσιάζει στο τρίαθλο;

Σύλβια Πεταλίδη: Αυτό που με ενθουσιάζει, είναι  πως σε κάθε προπόνηση ή σε κάθε αγώνα, νοιώθω πως μέσα από τη διαδικασία του τριάθλου μπορώ να ξεπεράσω τα πάντα.  Το τρίαθλο με κάνει να νοιώθω δυνατή, τόσο σωματικά όσο ψυχικά. Πραγματοποιώ στόχους που μέχρι πρότινος μου φάνταζαν ακατόρθωτοι. Επίσης, η ποικιλία των αθλημάτων και προπονήσεων με κάνουν να μην χάνω στιγμή το ενδιαφέρον μου.

 

3.      Triathlon World : Τί είναι αυτό που δε σου αρέσει αναφορικά με την ενασχόλησή σου με το τρίαθλο;

Σύλβια Πεταλίδη: Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να μη μου αρέσει.

 

 

4.      Triathlon World : Ποιο είναι το αγαπημένο σου άθλημα;

Σύλβια Πεταλίδη: Καλύτερα να πω ποιο δεν είναι το αγαπημένο μου! Το τρέξιμο… με παιδεύει πολύ, αλλά δεν πτοούμαι!!

 

5.      Triathlon World : Ποια/ -ες είναι η/ οι αγαπημένη/ -ες σου προπονήσεις και γιατί;

Σύλβια Πεταλίδη: Όλες οι προπονήσεις είναι για μένα πρωτόγνωρες και πολύ διασκεδάστηκες! Δεν είχα ποτέ ασχοληθεί με τον αθλητισμό τόσο εντατικά, γι’ αυτό και τώρα ευχαριστιέμαι την κάθε προπόνηση! Απολαμβάνω όλες τις ομαδικές προπονήσεις, γιατί το πνεύμα της ομάδας μου δίνει πάντα ένα ακόμα κίνητρο να παλέψω πιο σκληρά και να μην πτοηθώ από τίποτα.

 

6.      Triathlon World : Ποιες προπονήσεις είναι οι πιο δύσκολες ;

Σύλβια Πεταλίδη: Θεωρώ πως οι συνδυαστικές προπονήσεις – τρέξιμο ποδήλατο- είναι οι πιο δύσκολες, κυρίως το καλοκαίρι όπου η θερμοκρασία μας ταλαιπωρεί αρκετά. Επίσης, δύσκολες προπονήσεις είναι όταν έχει πολύ δυνατό αέρα, και παλεύω να κάνω καλό χρόνο πάνω στο ποδήλατο….

 

7.      Triathlon World : Ποιοι είναι οι αθλητικοί σου στόχοι για το 2012 και ποιοι μακροπρόθεσμα;

Σύλβια Πεταλίδη: Οι αθλητικοί μου στόχοι είναι αρχικά να συνεχίσω με αμείωτο ρυθμό και αγάπη τις προπονήσεις μου με την ομάδα. Θα ήθελα να λάβω μέρος και σε άλλους αγώνες,και όχι μόνο σπρίντ, να εξοικειωθώ με την ψυχολογία του αθλητή, να γίνω πιο δυνατή τόσο σωματικά όσο και ψυχικά και φυσικά να δω βελτίωση στους χρόνους μου.

 

8.      Triathlon World : Τι θα συμβούλευες κάποιον που ξεκινάει τώρα το τρίαθλο

Σύλβια Πεταλίδη: Το βασικό κατά την γνώμη μου είναι να έχει κάποιος μεγάλη υπομονή και επιμονή. Δεν γίνονται όλα σε μια μέρα.

Να έχει ξεκάθαρους στόχους για το τι αναζητά μέσα από την διαδικασία αυτή, και φυσικά να έχει το σωστό τρόπο να τους πραγματοποιήσει χωρίς τραυματισμούς.

Να μην απογοητευτεί ούτε αποθαρρυνθεί με τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσει. Είναι όλα μέρος της διαδικασίας. “sometimes you’re ahead, sometimes
you’re behind…the race is long, and in the end, it’s only with
yourself”

 

 

9.      Triathlon World : Ποιοι είναι αυτοί που σε στηρίζουν για να καταφέρεις να ανταπεξέρχεσαι στο απαιτητικό πρόγραμμα των προπονήσεών σου σε συνδυασμό με τις οικογενειακές και επαγγελματικές σου υποχρεώσεις ;

Σύλβια Πεταλίδη: Το μεγάλο μου στήριγμα είναι ο Θάνος μου…που πάντα με καταλαβαίνει, με ενθαρρύνει, και με κάνει να νοιώθω πως μπορώ να καταφέρω τα πάντα.

Η οικογένειά μου, που συμμερίζεται με τόση αγάπη και αγωνία την προσπάθεια μου.

Η ομάδα μου (και τα ταίρια της ομάδας μου), που με στηρίζουν και με βοηθούν με αγάπη και υπομονή (σας ευχαριστώ πολύ!)

Και φυσικά, ο προπονητής μου, ο Γιάννης Ψαρέλης, που έχει πάντα τον τρόπο να με κάνει να προσπαθώ πιο σκληρά. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, γιατί πίστεψε σε μένα και χάρη σε αυτόν έγινα από μια αδρανής καπνίστρια, μια Τριαθλήτρια…

 

 

 

 

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)