Κολυμβητήριο Παπαστράτειο : απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες οι εργαζόμενοι.

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης, Συντακτική Ομάδα TriathlonWorld.gr & Triathlon.gr – Προπονητική Ομάδα Athens Triathlon Team/ Smart Sport (Email : info@triathlonworld.gr)

Η αθλητική ηγεσία της χώρας μας αποφάσισε πριν από μερικούς μήνες να ενοποιήσει διοικήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να υπάρχει μία εξοικονόμηση πόρων. Ετσι αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή διοίκηση για τα ΕΑΚ Αγιου Κοσμά, Πειραιά, Γλυφάδας και τον Ιστιοπλοικό στον Πειραιά. Ομως από τότε δεν έχει οριστεί διοίκηση και συνέπεια αυτού είναι οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους αθλητικούς χώρους να μην έχουν πληρωθεί εδώ και 3 μήνες– με εξαίρεση τους εργαζόμενους στο ΕΑΚ Αγιου Κοσμά.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι παρά την ανακαίνιση στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων του Αγίου Κοσμά τα κολυμβητήρια δεν λειτουργούν. Δηλαδή ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα για να παρουσιάζουν τα αποδυτήρια μία «αξιοπρεπή» εικόνα όμως για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση ή για να το πούμε με μεγαλύτερη ακρίβεια αποδείχθηκε ο σουρεαλισμός της δημόσιας διοίκησής μας. Εφτιαξαν τα αποδυτήρια και αποφάσισαν να μην λειτουργούν καθόλου οι πισίνες. Οι αθλητικές/ προπονητικές εγκαταστάσεις του Αγιου Κοσμά είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε όλη την Ευρώπη όμως εμείς αδιαφορούμε γι΄αυτό και τις αφήνουμε να ερημώσουν. Κρίμα, αίσχος, ντροπή.

 

Το ιστορικό κολυμβητήριο της Γλυφάδας έκλεισε ενώ πριν από μερικές μέρες είχε κυκλοφορήσει μία φήμη ότι θα κλείσει το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στο ΕΑΚ Πειραιά προσέρχονται κανονικά στον χώρο εργασίας και κάνουν ότι είναι εφικτό για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην έκρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με φήμες τους δόθηκαν προφορικές εντολές να κλείσουν το κολυμβητήριο όμως αυτοί αρνήθηκαν και ζήτησαν να λάβουν γραπές εντολές. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την στάση τους.

Εμείς επισκεφτήκαμε όλες τις παραπάνω αναφερόμενες εγκαταστάσεις και κάναμε μία καταγραφή του προβλήματος. Επισκεφτήκαμε μεταξύ των  άλλων και το Παπαστράτειο και είδαμε ότι οι εργαζόμενοι όχι απλά προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους αλλά και εργάζονται πολύ μεθοδικά. Πρωί πρωί, στις 7:30 ξεκινάνε να απολυμαίνουν όλους τους χώρους και ύστερα ξεκινάει ο καθαρισμός των αποδυτηρίων και των υπολοίπων χώρων. Το κολυμβητήριο είναι σε άψογη κατάσταση. Ομως ότι και να κάνουν οι εργαζόμενοι εάν δεν υπάρξει σύντομα διοίκηση τότε το κολυμβητήριο ίσως κλείσει καθώς π.χ. μπορεί ανά πάσα στιγμή η εταιρεία παροχής αερίου να διακόψει την συνεργασία. Ομως τα ερωτήματα είναι πολλά. Αδιαφορεί η αθλητική διοίκηση της χώρας μας να ορίσει διοίκηση ή κανένας δεν θέλει να αναλάβει καθήκοντα άμισθου μέλους ΔΣ; Και γιατί κανένας δεν θέλει να αναλάβει; Μήπως γιατί θα λάβει οδηγίες για απολύσεις;

 

Να σημειώσουμε ότι στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Πειραιά, γνωστό ως Παπαστράτειο, κάνουν προπόνησεις οι ομάδες υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού και του Εθνικού Πειραιά. Εκεί προπονείται ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Open Water ο Σπύρος Γιαννιώτης και φυσικά όλοι οι κολυμβητές και κολύμβήτριες των δύο καλύτερων συλλόγων στην κολύμβηση. Εκεί αγωνίζεται επίσης και η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης και λαμβάνουν χώρα πολλές κολυμβητικές ημερίδες.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)