11ος Χειμερινός Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.

11ος Χειμερινός Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece θα διοργανώσει τον 11ο Χειμερινό Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Σκοπός της νέας συνεργασίας είναι η οργανωτική και ποιοτική αναβάθμιση του event, προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης περισσοτέρων συμμετεχόντων διαφόρων ηλικιών και δυνατοτήτων, που θέλουν να χαρούν τη συμμετοχή αλλά και να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους σε μια απο τις διαφορετικές κολυμβητικές αποστάσεις της διοργάνωσης.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 24 Νοεμβρίου 2013

Ωρα Εκκίνησης: 11:00πμ

Διαδρομές

Οι συμμετέχοντες στον κολυμβητικό Διάπλου Βουλιαγμένης μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν σε μια απο τις κάτωθι αποστάσεις:

Μικρή απόσταση:    1.000m

Μεσαία απόσταση:   2.500m

Μεγάλη απόσταση:  5.000m (2 στροφές 2.500m)

Εκκίνηση/Τερματισμός: Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό (water start) για όλες τις αποστάσεις. Οι συμμετέχοντες θα εξέλθουν απο το νερό και θα τερματίσουν στην προβλήτα του Ν.Ο.Β σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού. Οι αθλητές της μεγάλης απόστασης μόλις ολοκληρώσουν την πρώτη στροφή των 2500 μέτρων, θα εξέλθουν απο το νερό και θα διανύσουν μια μικρή απόσταση στην προβλήτα για να επανέλθουν στο νερό και να ολοκληρώσουν τη δεύτερη στροφή. Με την ολοκλήρωση και της δευτερης στροφής θα εξέλθουν και πάλι για τον τερματισμό τους στην αψίδα τερματισμού.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά, ισοτονικό και ενεργειακά τζέλ, για την τροφοδοσία των αθλητών της μεγάλης απόστασης στην έξοδο τους απο το νερό αφού ολοκληρώσουν την πρώτη στροφή.

Κατηγορίες

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στις κάτωθι κατηγορίες:

 

Κατηγορία 1: 16-30 ετών

 

Κατηγορία 2: 30-45 ετών

 

Κατηγορία 3: 45-60 ετών

 

Κατηγορία 4: 60+

 

Κατηγορία 5: Με Wetsuit (για όσουν χρησιμοποιήσουν στολή κολύμβησης)

 

Εκτός της Γενικής Κατάταξης θα υπάρχει και ξεχωριστή βράβευση για όλες τις ανωτέρω κατηγορίες σε άντρες και γυναίκες.

Κανονισμοί

Κανονισμοί: Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit). Δεν επιτρέπονται* άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πρίν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

* Η κατηγορία 60+ μπορεί να χρησιμοποιήσει μάσκα -αναπνευστήρα

 

Αφιξη Αθλητών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο του Ν.Ο.Β τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα απο την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν απο την Γραμματεία των αγώνων το chip χρονομέτρησης και το σκουφάκι. Η Γραμματεία θα κλείσει στις 10:45 ακριβώς και δεν θα δοθεί καμια παράταση.

Υπάρχουν διαθέσιμες τουαλέτες και χώροι αποδυτηρίων για τους αθλητές για χρήση πρίν και μετά τους αγώνες.

 

Απονομές: Μετά την ολοκλήρωση όλων των αποστάσεων θα ακολουθήσουν οι απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt.

​Θα ακολουθήσει μπουφές για όλους τους συμετέχοντες.

 

Αίτηση Συμμετοχής

Δικαίωμα Συμμετοχής για τη μικρή, μεσαία και μεγάλη απόσταση έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών απαιτείται ενυπόγραφη άδεια απο τον κηδεμόνα τους. Οι κάτω των 18 ετών έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην απόσταση των 1000 μέτρων.

 

Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ

 

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να εχει αποσταλεί η αίτηση/υπευθυνη δήλωση στο email: info@xterragreece.com ή στο fax: 210 3249700 και να έχει τακτοποιηθεί η πληρωμή του ποσού στον κάτωθι τραπεζικό Λογαρασμό του Ν.Ο.Β εντός 3 ημερών απο την ημερομηνία αποστολής της αίτησης.

Eurobank EFG 0026.0444.98.02000.57835

Παρακαλούμε όπως αναγράφετε το Ονοματεπώνυμο σας στο έγγραφο κατάθεσης στην τράπεζα ή στο αντίστοιχο πεδίο, εφόσον η πληρωμή σας γίνεται μέσω e-banking.

Οι αθλητές απο Βόρεια Ελλάδα μπορούν να εγγραφούν μεσω του www.marathonswim.gr (Κος Ζαχαρίας Αλεξανδράκης- 6976111411)

 

Για Πληροφορίες/Διευκρινήσεις στο 6934-696191 και 210 3716376 Κος Κουμαργιαλης Κων/νος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)