Παγκόσμιο πρωτάθημα κολύμβησης : O Γιαννιώτης 6ος, ο Φωκαϊδης 17ος στα 25χλμ

Ο Γιανιώτης είχε τον έλεγχο  στην κούρσα όμως στην τελευταία στροφή έχασε την συγκέντρωσή του και έτσι δεν πέρασε σωστά μία σημαδούρα και ενώ ήταν πρώτος. Ετσι γύρισε πίσω για να την περάσει σωστά με αποτέλεσμα στην κορυφή της κούρσας πέρασαν ο Βέλγος Ryckeman και ο γνωστός Ρώσσος Drattcev, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να αντέξουν στο σπριντ του Γερμανού Lurz.

Καταννοεί κανείς ότι o Ελληνας αθλητή έχασε το μετάλλιο καθαρά από έλλειψη συγκέντρωσης…

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ. Την καθ όλα σπουδαία 6η θέση στα 25χλμ ανοικτής θάλασσας Ανδρών κατέλαβε ο Σπύρος Γιαννιώτης, στο φινάλε των αγώνων της Ανοιχτής Θάλασσας στη Βαρκελώνη.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10χλμ, τερμάτισε σε 4:47:31.3, στο πιο επίπονο αγώνισμα. Αυτή ήταν η πρώτη παρουσία του πολύπειρου Έλληνα κολυμβητή στο 25άρι σε μία κορυφαία διοργάνωση.

Ο Γιαννιώτης βρέθηκε στο μέσον της διαδρομής μέχρι και στη 2η θέση, όμως σταδιακά άρχισε να χάνει έδαφος, σημειώνοντας τελικά την 6η καλύτερη επίδοση.

Του κόστισε δε ιδιαίτερα να παρακάμψει σημαδούρα λανθασμένα, σοτν τελευταίο γύρο, αφού έχασε τη δυναμική που είχε αναπτύξει για να βρεθεί στα μετάλλια.

Ο έτερος κολυμβητής μας, Αντώνης Φωκαϊδης, κατετάγη 17ος με 4:50:55.1, μετά από ικανοποιητική εμφάνιση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Τόμας Λουρτζ (4:47:27), με τον Βέλγο Μπράιν Ρίκεμαν να τερματίζει δεύτερος (4:47:27.4) και τον Ρώσο Εβεγκένι Ντράτσεβ να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου (4:47:28.1).

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)