Αγώνες Κολύμβησης : Οceanman

Ο Τελικός της Παγκόσμιας Σειράς Αγώνων Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, Οceanman®, έρχεται στην Ελλάδα από την EY ZHN Greece.

Η ΕΥ ΖΗΝ Greece και ο Δήμος Ρεθύμνης, μετά από ισχυρή «διεκδίκηση» ανάμεσα σε πολλές χώρες, φέρνουν για πρώτη φορά τον Τελικό της Παγκόσμιας Σειράς Αγώνων Open Water, Οceanman®, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πανέμορφη πόλη του Ρεθύμνου στις 28-30 Οκτωβρίου!

Το Oceanman® που είναι ο μεγαλύτερος διεθνής αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, σχεδιασμένος από κολυμβητές για κολυμβητές, ξεκίνησε το 2015 και διεξάγεται πλέον σε περισσότερες από 24 διαφορετικές χώρες. Είναι κάτι περισσότερο από μια εμπειρία! Είναι η ευκαιρία συμμετοχής σε κάτι μεγαλύτερο…να δοκιμάσεις τα όριά σου και να συναγωνιστείς με τους λάτρεις της ανοικτής θάλασσας.

Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται πλούσια, καθότι ξεκινά με τον αγώνα στον όρμο του Οιτύλου, στις 25-26 Ιουνίου, στον οποίο οι συμμετέχοντες διεκδικούν την πρόκριση για τον Παγκόσμιο Τελικό.  Συνεχίζει με τo Ultraoceanman στις 3 Σεπτεμβρίου, την επική απόσταση 30km από Κορώνη έως Καλαμάτα και απογειώνεται στις 28-30 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο με ένα πολυήμερο event με συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο! Τρεις διαφορετικές αποστάσεις (2km-5km-10km), αγώνες σκυταλοδρομίας 3x500m καθώς και ένας ξεχωριστός αγώνας 500m για τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης που θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στο γραφικό Ρέθυμνο. Μία μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου αλλά και άλλων ιστορικών σημείων του νησιού, της ξακουστής παράδοσης της Κρήτης αλλά και της μοναδικής φιλοξενίας του τόπου.

Στόχος της ΕΥ ΖΗΝ Greece ήταν να αναβαθμίσει τον ήδη ποιοτικό αγώνα Oceanman® και να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους κολυμβητές, προσφέροντας την ευκαιρία για πραγματική απόλαυση  ενός ακόμη αθλητικού brand αλλά και μιας «θαλασσινής» γιορτής.  Απόδειξη είναι ο Παγκόσμιος Τελικός!

Σχετικά με το OCEANMAN World Final Rethymno:

Ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Founder & CEO της ΕΥ ΖΗΝ Greece, δήλωσε:“Δε θέλω να κρύψω τη μεγάλη χαρά που όλη η ομάδα μοιράζεται για αυτήν την εξέλιξη και ιδιαίτερα ο Race Director του αγώνα μας, κος Αρμάνδος Λινάρδος, ο οποίος προσμένει αυτή τη διοργάνωση από το 2017, οπότε διοργανώθηκε το πρώτο OCEANMAN στην Ελλάδα. Προφανώς θα περιμέναμε ακόμα περισσότερο εάν δεν το αγκάλιαζε η Πόλη του Ρεθύμνου και η Περιφέρεια Κρήτης με τόση θέρμη!”

Ο Αρμάνδος Λινάρδος, Race Director του Αγώνα, δήλωσε:“Σήμερα ένα όνειρο από το 2017 πραγματοποιείται, μετά από 5 χρόνια παρουσίας της σειράς ΟCEANMAN Greece στην Ελλάδα ο μεγάλος τελικός έρχεται σαν επιβράβευση σε αυτή την πορεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ρεθύμνου που θα φιλοξενήσει αυτό το μεγάλο γεγονός! Η δέσμευση για αναβάθμιση του αγώνα από την ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece έγινε πραγματικότητα. Επόμενος στόχος τώρα είναι να φιλοξενήσουμε τους αθλητές και να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού.”

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, δήλωσε:

“Ο Δήμος Ρεθύμνης, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει επενδύσει σημαντικά στη Βιώσιμη Κινητικότητα, τόσο μέσω του Τμήματος Προγραμματισμού και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CIVITAS Destinations όσο και μέσω του Τμήματος Τουρισμού, το οποίο προβάλλει και προωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε δράση που σχετίζεται με βιώσιμη ανάπτυξη, προσβασιμότητα και Εναλλακτικό Τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον Αθλητικό Τουρισμό.

Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα ακόμα σημαντικό αθλητικό γεγονός στο Ρέθυμνο, την πόλη που συνδυάζει άρτιες αθλητικές υποδομές και υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας, 12 μήνες τον χρόνο.

Αυτόν τον Οκτώβριο, αθλητές, συνοδοί, διοργανωτές, επισκέπτες και θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές, καθώς και να απολαύσουν αυθεντικές εμπειρίες κρητικής φιλοξενίας σε ένα εξαιρετικό και προσβάσιμο περιβάλλον με μακραίωνη ιστορία, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πρότυπο βιώσιμο σχεδιασμό.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!”

Οι εγγραφές για τον Τελικό ανοίγουν σήμερα, 12 Μαΐου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να αναζητήσετε στα κανάλια επικοινωνίας:

Website:           https://oceanman-openwater.com/races/oceanman-crete-rethymno/

Facebook:        https://www.facebook.com/OceanmanGreece

Instagram:       https://www.instagram.com/oceanman_greece/

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)