Κολύμβηση Open Water : Ο χρυσός ολυμπιονίκης (2012) Ous Mellouli τερμάτισε 12ος σε αγώνα τριάθλου.

Ο 2 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Τυνήσιος Ous Mellouli συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα τριάθλου στην Hermosa Beach στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο αγώνας είχε 450 μέτρα κολύμβησης, 16 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 4,8 χλμ τρεξίματος.

Ο Τυνήσιος βγήκε 12ος στην γενική κατάταξη και 3ος στην κατηγορία του (25-29). Ηταν πρώτος στην κολύμβηση και κατάφερε να κρατηθεί στην 3η θέση της γενικής μέχρι και μετά την ποδηλασία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι : «Εχω κάνει προπόνηση cross training ως μέρος της προετοιμασίας μου και ήταν ο τέλειος αγώνας για να τεστάρω τις ικανότητές μου. Το τρέξιμο μου ήταν πολύ δυνατό σήμερα, έχω κάνει πολύ λίγο ποδήλατο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πως κύλησε ο αγώνας σήμερα…έκανα πολύ άσχημες αλλαγές. Δεν μπορούσα να βρω την θέση μου μετά από την ποδηλασία…έχασα πολύ χρόνο για να ξεπλύνω τα πόδια μου…την άλλη φορά θα είμαι πολύ πιο έτοιμος στις αλλαγές.»

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.

,