Προπόνηση κολύμβησης : Βατραχοπέδιλα…ένα πολύ χρήσιμο κολυμβητικό βοήθημα;

Κολυμβητικά είδη : Βατραχοπέδιλα…ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης Ο Γιάννης Ψαρέλης (BSc, MSc, MBA, PhDc) είναι πιστοποιημένος προπονητής τριάθλου στο υψηλότερο επίπεδο (Triathlon New Zeeland Level 3 Accredited triathlon coach) καθώς και πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας (ASCTA ID : 42229) καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (International Silver :0534). Είναι επίσης πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4 (American Swimming Coaches Association/ ASCA Level 4).

  • Μπορούν τα βατραχοπέδιλα να βοηθήσουν έναν αρχάριο κολυμβητή;

  • Με ποιο τρόπο μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε στην προπόνηση κολύμβησης;

  • Θα μας βοηθήσουν στην βελτίωση της τεχνικής μας στην κολύμβηση ;

Εισαγωγή

Πριν 2-3 δεκαετίες ήταν πολύ δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα κομμένα/ κοντά πέδιλα σε προσιτές τιμές κατάλληλα για προπονητική χρήση στην Ελλάδα. Ετσι οι περισσότεροι από εμάς αναγκαζόμασταν να αγοράσουμε φθηνά πέδιλα θαλάσσης και να τα κόψουμε.

Πλέον όλες οι εταιρείες παραγωγής κολυμβητικών ειδών φτιάχνουν κομμένα πέδιλα ειδικά για προπονητική χρήση με εξαιρετική αίσθηση στο κολυμβητήριο

Τα «κομμένα βατραχοπέδιλα» γνωστά και ως κοντά πέδιλα ή απλά πέδιλα/ fins είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους κολυμβητές όλων των επιπέδων.

Γιάννης Μιχαήλ Ψαρέλης Προπονητής Τριάθλου

Triathlon-Coach-Greece-Personal-Training

Βατραχοπέδιλα για αρχάριους

Στους αρχάριους αθλητές κολυμβητές  είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην κολυμβητική τους εξέλιξη. Ετσι μπορούν να προσφέρουν τα παρακάτω στην προπόνηση κολύμβησης :

  • Βοηθούν να βελτιωθεί η ευλυγισία στους αστραγάλους.

  • Βοηθούν να πραγματοποιηθεί το μέρος της προπόνησης για την εκγύμναση των ποδιών. Για ορισμένους αθλητές το να χρησιμοποιήσουν βατραχοπέδιλα είναι μονόδρομος.

  • Μπορούν να ολοκληρώσουν προγράμματα προπόνησης με περισσότερα μέτρα. Ετσι θα βελτιωθεί η κολυμβητική τους αντοχή και η κολυμβητική τους ικανότητα γενοκότερα

Βατραχοπέδιλα για πιο προχωρημένους κολυμβητές

Στους πιο προχωρημένους αθλητές μπορούν να προσφέρουν μεταξύ άλλων :

  • Την δυνατότητα να βελτιώσουν την ευλυγισία και την τεχνική τους στην κίνηση του ελευθέρου και του υπτίου.

  • Να βελτιώσουν την κίνησή τους στην πεταλούδα και να κολυμπήσουν περισσότερα μέτρα στην πεταλούδα.

  • Να έχουν την αίσθηση της κολύμβησης με μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλα τα στυλ.

Φυσικά όπως όλα τα βοηθήματα η χρήση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο και πάνοτε να υπάρχει έναςσυγκεκριμένος στόχος. Δεν υπάρχουν μαγικά κολυμβητικά βοηθήματα.

Triathlon Coach

Triathlon Coach Level 3

Summary
Προπόνηση κολύμβησης : Βατραχοπέδιλα...ένα πολύ χρήσιμο κολυμβητικό βοήθημα;
Article Name
Προπόνηση κολύμβησης : Βατραχοπέδιλα...ένα πολύ χρήσιμο κολυμβητικό βοήθημα;
Description
Μπορούν τα βατραχοπέδιλα να βοηθήσουν έναν αρχάριο κολυμβητή; Με ποιο τρόπο μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε στην προπόνηση κολύμβησης; Θα μας βοηθήσουν στην βελτίωση της τεχνικής μας στην κολύμβηση ;
Author

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.