Προπόνηση Τριάθλου : Κολυμβητικά Λάστιχα για προπόνηση εκτός νερού

Προπόνηση Τριάθλου : Κολυμβητικά Λάστιχα για προπόνηση εκτός νερού

 • Γιατί είναι απαραίτητα τα κολυμβητικά λάστιχα προπόνησης εκτός νερού;

 • Μπορούν να βελτιώσουν και την τεχνική μου;

 • Ποιος νόμος της Φυσικής θεωρούμε ότι ισχύει αναφορικά με τη λειτουργία τους;

 • Ποια τα πιο συνηθισμένα λάθη αναφορικά με την αγορά και χρήση τους;

 • Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες ασφάλειας;

Τα κολυμβητικά λάστιχα για προπόνηση εκτός νερού είναι απαραίτητα τόσο για τους κολυμβητές όσο και τους Τριαθλητές.

Για να βοηθηθούμε να κατανοήσουμε τη λειτουργία τους μπορούμε να υποθέσουμε ότι ισχύει ο νόμος του Hook για τα ελατήρια όπου F= K * X (F= αντίσταση/ δύναμη όταν υο λάστιχο  εκταθεί κάτα Χ με Κ= σταθερά)

O κάθε κατασκευαστής δίνει τις συνάμεις που δέχεται ο αθλητής όταν το λάστιχα έχει διάφορα μήκη. Π.χ. η Blunae αναφορικά με τα λάστιχα που έχει δίνει τις εξής δυνάμεις:

 • X-LIGHT: 1.5 – 4Kg (Green)

 • LIGHT: 2.5 – 7Kg (Yellow)

 • MEDIUM: 3.5 – 12Kg (Orange)

 • HEAVY: 5.5 – 14Kg (Red)

 • X-HEAVY: 7.5 – 16Kg (Black)

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε αναφορικά με την αγορά και λειτουργία στα λάστιχα είναι τα εξής :

 • Αγοράζουμε τα πιο σκληρά μεγέθη θεωρώντας ότι θα μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο δυνατοί και συνήθως έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιες βασικές ασκήσεις, κυρίως με προσανατολισμό την βελτίωση της τεχνικής.

 • Δεν εφαρμόζουμε τις βασικές προπονητικές αρχές στη χρήση τους, δηλαδή σταδιακή προοδευτικότητα

 • Δεν έχουμε κατανόηση το εύρος της χρήσης και απλά θεωρούμε ότι απλά κάνουμε ενδυνάμωση. Μπορούμε να κάνουμε προπόνηση τεχνικής, ισχύος, αντοχής στη δύναμη…

 • Δεν είμαστε συνεπείς στη χρήση τους. Κάνουμε 4-5 προπονήσεις μόλις τα αγοράζουμε και μετά είμαστε ασυνεπείς.

 • Δεν τα χρησιμοποιούμε συστηματικά στην προθέρμανσή μας πριν μπούμε στο νερό.

Μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές Τριάθλου να βελτιώσουν τόσο την τεχνική του όσο και τη δύναμη και την ισχύ τους κατά τη φάση της προώθησης Αναφορικα με την τεχνικη μπορούν να τους βοηθήσουν μεταξύ άλλων να βελτιώσουν :

 • Το EVF = Early vertical forearm

 • Να έχουν ψηλά τον αγκώνα κατά τη φάση της προώθησης

 • Να έχουν πλατιά χεριά μακριά από τον άξονα συμμετρίας.

Κανόνες Ασφαλείας

 • Τα Dryland Cords μπορούν να χρησιμοποιούνται από ανήλικους μόνο υπό την επιτήρηση ενηλίκων.

 • Δεν πρέπει να τα στρεσάρουμε πάνω από το τριπλάσιο φυσικό τους μήκος.

 • Κρατήστε τα λάστιχα μακριά από το πρόσωπο και ποτέ μην να αφήνετε όταν έχουν δεχθεί δυνάμεις επιμήκυνσης.

 • Όταν τα χρησιμοποιούμε πρέπει να μην είναι σε κοντινή απόσταση άλλοι άνθρωποι.

 • Μην το χρησιμοποιείτε εάν έχουν φθαρεί ή κοπεί.

Πανευρωπαϊκή Τιμή Λιανικής : 49,90 ευρώ

Τιμή Προσφοράς  για τον Μάρτιο του Triathlon Lab : 44,90 ευρώ (Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ24%)

Μεταφορικά Κόστη (courier) : 3 ευρώ (εντός αθηνών) – 6 για την υπόλοιπη Ελλάδα – 11 ευρώ για δυσπρόσιτες περιοχές). Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 100 ευρώ.

https://bit.ly/3rgwt80

Εισαγωγή και Διάθεση στην Ελλάδα

Triathlon Lab

www.triathlonlab.gr

Email : smartsportcoach@hotmail.com

Κινητό : 6937170260

Super Stroke Dryland Cords

Super Stroke Dryland Cords

Super Stroke Dryland Cords

Super Stroke Dryland Cords

Summary
Article Name
Προπόνηση Τριάθλου : Κολυμβητικά Λάστιχα για προπόνηση εκτός νερού
Description
Προπόνηση Τριάθλου : Κολυμβητικά Λάστιχα για προπόνηση εκτός νερού Γιατί είναι απαραίτητα τα κολυμβητικά λάστιχα προπόνησης εκτός νερού; Μπορούν να βελτιώσουν και την τεχνική μου; Ποιος νόμος της Φυσικής θεωρούμε ότι ισχύει αναφορικά με τη λειτουργία τους; Ποια τα πιο συνηθισμένα λάθη αναφορικά με την αγορά και χρήση τους; Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες ασφάλειας;

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)