Με 15 “δελφίνια” στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν

Δεκαπενταμελής θα είναι η σύνθεση της Εθνικής μας ομάδας κολύμβησης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών / γυναικών, που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν 21 – 27 Μαίου.

Οι 12 κολυμβητές / τριες που ήδη συγκροτούν την Εθνική μας ομάδα και τα κριτήρια επιλογής τους:

*Γιάννης Δρυμωνάκος, Μαριάννα Λυμπερτά λόγω των διακρίσεων τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης (2011) αλλά και την επίτευξη των ορίων

*Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, λόγω των διακρίσεων τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Λίμα (2011)

*Κρίστελ Βουρνά, Άρης Γρηγοριάδης, Στέφανος Δημητριάδης, Νόρα Δράκου, Γιάννης Καλάργαρης, Κώστας Μαρκόζης, λόγω της επίτευξης των ορίων. Για τον τελευταίο, αν και 3ος στην κατάταξη μεταξύ εκείνων που πέτυχαν τα όρια, αποφασίστηκε η συμμετοχή του.

*Φώτης Κολιόπουλος, βάσει της προσέγγισης των ορίων πρόκρισης.

Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει συμμετοχή και στις σκυταλοδρομίες, 4χ100μ Μ. Ομαδική Γυναικών και 4χ100μ ελεύθερο Γυναικών, με την προσθήκη άλλων τριών (3) κολυμβητριών στην Εθνική ομάδα..

Σ’ ότι αφορά το πρώτο αγώνισμα, για την συγκρότηση της 4άδας,  θα επιλεγεί μία (1) κολυμβήτρια η οποία στα 100μ πρόσθιο θα έχει πετύχει την καλύτερη επίδοση στο διάστημα 24 Ιουλίου 2011 – 13 Μαίου 2012.

Για το δεύτερο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας, θα επιλεγούν δύο (2) κολυμβήτριες, με τις καλύτερες επιδόσεις στα 100μ ελεύθερο, το ίδιο χρονικό διάστημα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)