Δημήτρης Διαθέσόπουλος: «Μόνοι μας κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία»

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του bureau της FINA, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, βρισκόταν σε ένα συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την ώρα που ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Αντώνης Φωκαΐδης και η Κέλλυ Αραούζου κατακτούσαν το αργυρό μετάλλιο στα 5 χιλιόμετρα Ομαδικό ανοιχτής θάλασσας. Μέσα, όμως, από τη συνεδρίαση, βρήκε το χρόνο να εκφραστεί στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για αυτή τη νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού υγρού στίβου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα που γράφει ιστορία σ’ αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τα παιδιά, την ώρα που εγώ σαν πρόεδρος της ΚΟΕ εκφράζω πολλά παράπονα για την εγκατάλειψη από την ελληνική Πολιτεία. Μόνοι μας κάνουμε θαύματα για άλλη μια φορά, κρατάμε ψηλά τη σημαία, την ώρα που οι άλλοι μας έχουν εγκαταλείψει. Ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές σε διεθνές επίπεδο.

Είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι σηματοδοτούμε τις μεγάλες επιτυχίες για το χώρο. Δεν υπάρχει άλλος χώρος, όχι μόνο στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στην κοινωνία που να φέρνει τη χώρα μας τόσο ψηλά.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους  και αισθάνομαι περήφανος γι  αυτούς. Δίνω συγχαρητήρια στους προπονητές, στους ίδιους τους αθλητές και σε όσους βρίσκονται δίπλα τους.

Τα λόγια σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι φτώχια. Τα παιδιά έχουν κάνει θαύματα εγκαταλελειμμένα, μόνα τους, χωρίς καμία βοήθεια. Τείνω να γίνω γραφικός, επαναλαμβάνοντας αυτά τα πράγματα, όμως αυτή είναι η αλήθεια και ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει. Κανείς άλλος δεν κρατάει τόσο ψηλά την ελληνική σημαία όσο εμείς. Είμαστε μόνοι μας, αλλά καταφέρνουμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)