Ελληνική Κολύμβηση, Αντώνης Φωκαίδης: «Στόχος μου το Πανευρωπαϊκό στο Βερολίνο»

Ο Αντώνης Φωκαίδης ανέβηκε το καλοκαίρι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη και την Κέλλυ Αραούζου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για την νέα σεζόν και στόχος του, όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Βερολίνο.

Η έναρξη της νέας  κολυμβητικής χρονιάς, τον βρήκε να δουλεύει ακόμα πιο εντατικά . «Φέτος τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα σε σχέση με πέρσι όσον αφορά τις προπονήσεις. Δουλεύουμε πολύ σκληρά τόσο στη πισίνα όσο και στο γυμναστήριο και για μένα, όσο και για τον προπονητή μου. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε για τις διοργανώσεις που έρχονται τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Ο Μακεδόνας αθλητής, έθεσε τους φετινούς στόχους τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του. «Σκέφτομαι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Παρόλα αυτά και σε εσωτερικό επίπεδο, οι διοργανώσεις έχουν έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα μου. Σίγουρα θα συμμετέχουμε σε ημερίδες και Γκραν Πρι, με στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για τη συνέχεια. Ίσως πάρουμε μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτό θα το αποφασίσουμε μαζί με τον προπονητή μου».

Ο Αντώνης Φωκαίδης αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, στο αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας αποτέλεσε σημαντική επιτυχία για τον Φωκαίδη, ως μέλος της ομάδας την οποία συμπλήρωσαν Γιαννιώτης και Αραούζου. Ο ίδιος, δίνει την ελπιδοφόρα διάσταση που συνοψίζεται στην άνοδο του αθλήματος και το  αυξανόμενο ενδιαφέρον από τον κόσμο τόσο στο να μάθει για το συγκεκριμένο αγώνισμα όσο και παρακινούνται νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό. «Η Ελλάδα έχει πολλά χιλιόμετρα θάλασσα. Ο κόσμος που ασχολείται με την ανοιχτή θάλασσα έχει αυξηθεί πάρα πολύ ειδικά από το 2007 που ο Σπύρος ο Γιαννιώτης ξεκίνησε και ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες. Δεν έχει τόσο σχέση με την επιτυχία , αλλά είναι πολύ θετικό το να μπορούν να αναμετρηθούν τα νέα παιδιά με το κύμα και να βλέπουν τις δυνατότητες τους εκεί. Η πισίνα δεν έχει καμία σχέση με τη θάλασσα, είναι πολύ πιο εύκολη».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)