Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα : Οξειδωτικό στρες λόγω παρατεταμένης κολύμβησης.

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ

 

Στο πλαίσιο έρευνας του μεταπτυχιακού φοιτητή κ. Τσόλτου Νικόλαου, του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην επικείμενη κολυμβητική δοκιμασία των 2000 μ., για τις γυναίκες και 2500 μ. για τους άνδρες, προγραμματίζεται να γίνει εθελοντική αιμοληψία από τους συμμετέχοντες αθλητές, με σκοπό τον έλεγχο δεικτών του οξειδωτικού στρες που υφίσταται ο οργανισμός λόγω της παρατεταμένης κολυμβητικής προσπάθειας. Η διαδικασία της αιμοληψίας είναι απλή και δείγμα αίματος 5 ml θα ληφθεί από τους συμμετέχοντες πριν και μετά την κολυμβητική δοκιμασία, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις προγραμματισμένες αιματολογικές αναλύσεις.

Τα δεδομένα, που αφορούν προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων εθελοντών και πληροφορίες από τη συμμετοχή τους στην έρευνα, είναι εμπιστευτικά, για χρήση δική τους και της ερευνητικής ομάδας. Για την εξασφάλιση της ανωνυμίας και του απόρρητου των στοιχείων θα γίνει κατάλληλη κωδικοποίησή τους. Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει μόνο ανώνυμα. Οι εθελοντές συμμετέχοντες στην παρούσα έρευνα μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν ερωτήσεις ή αμφιβολίες που σχετίζονται με όλες τις ερευνητικές διαδικασίες, απευθυνόμενοι στα μέλη της ερευνητικής ομάδας :

 

Τηλέφωνο

  1.     Τσόλτος Νίκος            , Καθηγητής Φυσικής Αγωγής                                    6947278460
  2.     Φιλίππου Αναστάσιος, Λέκτορας Φυσιολογίας                      6942018593
  3.     Ντερμπεντέρη Μαρίνα            , Βιοπαθολόγος                                               6932904544

 

 

 

 

 

Διάβασα το παραπάνω κείμενο και κατάλαβα πλήρως τις διαδικασίες στις οποίες θα υποβληθώ. Συγκατατίθεμαι να συμμετάσχω αβίαστα και διατηρώ το δικαίωμα να σταματήσω ή να αποσυρθώ οποιαδήποτε στιγμή σύμφωνα με την προσωπική μου κρίση.

 

 

Ημερομηνία

 

 

Όνομα δοκιμαζόμενου                         Όνομα μάρτυρα           Όνομα κύριου ερευνητή          

 

 

Τσόλτος Νικόλαος                  Κουτσιλιέρης Μιχάλης

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)