Sprint Distance Lake Doxa Triathlon

Δελτίο τύπου των διοργανωτών. Σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, στη λίμνη Δόξα στην Ορεινή Κορινθία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το «Sprint Distance Lake Doxa Triathlon», ο δεύτερος κατά σειρά αγώνας της Transition Sports.

142 αθλητές, 112 αθλητές στο ατομικό και 11 ομάδες με 30 αθλητές στο ομαδικό, συμμετείχαν στοn πιο «καυτό» αγώνα τριάθλου της χρονιάς! Υψηλές θερμοκρασίες αέρα και νερού, γιορτινή ατμόσφαιρα με δυνατή μουσική και ο πιο όμορφος τριαθλητικός στίβος στην Ελλάδα!

Πολλοί αθλητές ήρθαν από το Σάββατο για να απολαύσουν το τοπίο και να προπονηθούν το απόγευμα στη δροσιά της ημιορεινής λίμνης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τον αριθμό τους, μαζί με το ηλεκτρονικό chip της Championchip, το σακίδιο της New Balance και το energy gel της GU.

Η ζώνη αλλαγής, τοποθετημένη κάθετα στην ακτή, με μοκέτα από το νερό της λίμνης μέχρι και την άσφαλτο, γέμισε από νωρίς με τον τριαθλητικό εξοπλισμό και στις 10.35 ξεκίνησε η τεχνική ενημέρωση.

Οι αθλητές, αφού μπήκαν στη λίμνη, παρατάχθηκαν σε μια ευθεία μεταξύ δύο σημαδούρων και 11.05 δόθηκε η εκκίνηση!

Ο υγρός στίβος σε μορφή τριγώνου για το πρώτο σκέλος, την κολύμβηση. Από τα πρώτα μέτρα ξεχώρισαν οι πολύ δυνατοί Γιάννης Φανάκης και Γιώργος Αλυφαντής, που βγήκαν σχεδόν μαζί από το νερό. Ακολούθησαν οι Σπύρος Γκοτζιάς και Στέλιος Ανδρεάδης ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Πλάτωνας Αναστασίου και ο Χρήστος Γαρέφης. Στις γυναίκες, πρώτη πέρασε την είσοδο στη ζώνη αλλαγής η Μαριάννα Αρβανίτη, ακολουθούμενη από τις Μαρία Καμισάκη και Αγγελική Στάμου.

Η απόσταση της ποδηλασίας προσαρμόστηκε στην πολλή ζεστή ημέρα και πραγματοποιήθηκαν 4 στροφές, συνολικά 17χλμ. Η εσωτερική αριστερόστροφη λωρίδα ήταν αποκλεισμένη για την κίνηση των οχημάτων (δυστυχώς λόγω έκτακτου γεγονότος όχι και οι δύο λωρίδες) και οι αθλητές ξεκίνησαν για το γρηγορότερο σκέλος. Εικόνες που θυμίζουν ορεινά ετάπ του Γύρου Γαλλίας, με αγωνιστικές εμφανίσεις, έλατα, κορυφές και βέβαια την πανέμορφη λίμνη. Ένταση, αδρεναλίνη στα κόκκινα με το Γιώργο Αλυφαντή να ξεχωρίζει και να ακολουθεί ο Γιάννης Φανάκης με το Σπύρο Γκοτζιά. Η Μαρία Καμισάκη με πιο γρήγορο το ποδηλατικό σκέλος, πέρασε μπροστά από την Μαριάννα Αρβανίτη καλύπτοντας τη διαφορά από το κολύμπι ενώ η Αγγελική Στάμου διατήρησε την τρίτη θέση πριν το τρέξιμο.

Τελευταίος γύρος για τον τερματισμό! 4.2χλμ τρέξιμο, στην αντίθετη φορά από την ποδηλασία, με τους αθλητές καταβεβλημένους από το μέχρι τώρα αγώνα και τη ζέστη. Μόλις 17 λεπτά χρειάστηκε ο Γιώργος Αλυφαντής για να στεφθεί νικητής, μέσα στα χειροκροτήματα από πολλούς θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα και βρέθηκαν στο τερματισμό! Ακολούθησε με χρόνο 55:39 ο Σπύρος Γκοτζιάς ενώ τρίτος γενικής τερμάτισε ο Μάρκος Πάχος, με χρόνο 57:50.

Στις γυναίκες κέρδισε η Μαρία Καμισάκη με χρόνο 1:12:47, δεύτερη 1’23’’ πίσω της η Μαριάννα Αρβανίτη και τρίτη η Αγγελική Στάμου με χρόνο 1:19:54.

Στο ομαδικό, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα SportBox, δεύτερη η ομάδα «Αίολος» και τρίτη η ομάδα του Παμβοχαϊκού, που μας εξέπληξε με τις επιδόσεις και την αγωνιστική της παρουσία!

Η μεγάλη σας ανταπόκριση στην καρδιά του καλοκαιριού, με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τον καύσωνα μας τίμησε και μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια στο όραμα που μαζί χτίζουμε.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τη New Balance για το σακίδιο που προσέφερε σε κάθε αθλητή, το pharmshop.gr για τις δωροεπιταγές στους νικητές κάθε κατηγορίας, τη GU για τη Θετική Ενέργεια, τα καταστήματα Ανδρεάδης Homestores για τα δώρα που προσέφερε και τριαθλητικά καταστήματα BikeMe και Pulse100 για τα δώρα τους και την τεχνική υποστήριξη.

Ραντεβού στο Full Moon Aquathlon, στις 31 Αυγούστου στο Σχινιά, για ένα βραδινό δίαθλο κάτω από την Πανσέληνο και Never Ending Summer Party!

Transition Sports Team

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)