ΣΥΡΙΖΑ : Η συγκυβέρνηση πτώχευσε τον αθλητισμό στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση του Tμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ

και της ΕΕΚΕ Αθλητισμού

Η συγκυβέρνηση πτώχευσε τον αθλητισμό στην Ελλάδα

Με τον Προϋπολογισμό του 2014, η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την ευγενή στήριξη συγγενών πολιτικών δυνάμεων και μη, πτωχεύει τον Αθλητισμό. Τον παραδίδει στην ιδιωτική αγορά, με αντάλλαγμα την ίδια της την επιβίωση. Συνεχίζει και εφαρμόζει το νεοφιλελεύθερο σχεδιασμό της, κάτω από μια οπτική άγριας κερδοσκοπίας, η οποία μετατρέπει τον αθλητισμό από δημόσιο αγαθό, σε εμπορικό προϊόν για λίγους.

 

Η ισοπέδωση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, των Ενώσεων και των Αθλητικών Σωματείων, η συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα υπό εξαφάνιση προγράμματα μαζικού αθλητισμού, η καταρράκωση του αθλητισμού στην εκπαίδευση, με την δραστική μείωση των ωρών της φυσικής αγωγής στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, η πλήρης εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων, η ισοπέδωση της ΓΓΑ με τις απολύσεις προσωπικού, η υποβάθμιση του ΕΣΚΑΝ και κατ’ επέκταση του εργαστηρίου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, αποτυπώνονται με τραγικούς αριθμούς στον μαύρο για την ελληνική κοινωνία προϋπολογισμό του 2014.

 

Με «ευαγγέλιο» το μοντέλο με το οποίο ξεπουλήθηκε ο ΟΠΑΠ, η συγκυβέρνηση πιστή στην νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή οδό, δρομολογεί την εκποίηση αθλητικών υποδομών για το 2014, που σήμερα φιγουράρουν ψηλά στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, του μεγαλύτερου εκτροφείου διαφθοράς και διαπλοκής, που υλοποιεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έγινε ποτέ.

 

Την ίδια στιγμή, το σάπιο σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού το οποίο επιβιώνει αυθαιρετώντας, εξακολουθεί και απομυζά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

Πρόθεση για δράσεις αντιμετώπισης και εξάλειψης της χειραγώγησης αγώνων, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, του ντόπινγκ, της εκτροφής παρακρατικών μηχανισμών, των ανεξέλεγκτων φαινομένων κοινωνικής βίας, της ευνοϊκής μεταχείρισης των μεγαλοπαραγόντων που λυμαίνονται τον επαγγελματικό αθλητισμό, δεν αποτυπώνονται πουθενά στην κυβερνητική πολιτική.

 

Η τροϊκανή συγκυβέρνηση τελειώνει. Τα αποτελέσματα των πολιτικών της θα ταλαιπωρούν τον ελληνικό αθλητισμό για μεγάλο διάστημα. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα Ενιαίο, Κοινωνικό και Δημοκρατικό Σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με σαφή πολιτικά, κοινωνικά και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, με ενίσχυση του αθλητισμού στην εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

 

Απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις του αθλητικού μοντέλου σε όλα τα επίπεδα, που μόνο η πολιτική ανατροπή και η κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να εγγυηθεί.

 

 

4-11-2013

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)