Διήμερο Συνέδριο Αθλητιατρικής «Sports Medicine 360°»

Διήμερο Συνέδριο Αθλητιατρικής «Sports Medicine 360°»

14 & 15 Μαρτίου | Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

 

Το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α1 Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» και η «Αναγέννηση και Πρόοδος» διοργανώνουν συνέδριο με θέμα το μέλλον της Αθλητιατρικής. Το συνέδριο πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο στις 14 & 15 Μαρτίου στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Πώς μπορεί να γίνει καλύτερα η αποκατάσταση σε έναν αθλητή μετά από έναν τραυματισμό; Γιατί οι αθλητές υψηλής απόδοσης απαιτούν εξειδικευμένη και εξατομικευμένη ιατρική παρέμβαση; Πώς η άσκηση είναι βασικό μέσο στην διαδικασία της θεραπείας των τραυματισμών και των χρόνιων νοσημάτων; Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην αθλητική απόδοση; Ποια είναι η προσφορά του Αθλητισμού στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ);

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου Sports Medicine 360ο, με τη συμμετοχή πάνω από 90 διακεκριμένων διεθνών ομιλητών, επιστημόνων και επαγγελματιών, από τον τομέα της ιατρικής και του αθλητισμού.

Το συνέδριο, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τους έξι πυλώνες που καθορίζουν το μέλλον της Αθλητιατρικής, συνδέοντας επαγγελματίες από τον χώρο της ιατρικής με εκπροσώπους φορέων από τον κλάδο του αθλητισμού. Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει στο κοινό επικαιροποιημένη γνώση σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις  στους τομείς της αθλητιατρικής και των επιστημών αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώνεται workshop για την παροχή πρακτικών εργαλείων σχετικά με την αξιολόγηση και τη βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης,  την πρόληψη τραυματισμών και τη συνολική ευεξία. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο ΚΠΙΣΝ, στις 14 Μαρτίου στις 3:00 μ.μ. και απευθύνεται σε προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, ιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α΄ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ως Αποκλειστικός Δωρητής της «Αναγέννησης και Πρόοδος».

Μάθετε περισσότερα για το συνέδριο και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Για το σεμινάριο Sports Science Lab Workshop μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

Λίγα λόγια για το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας

 

Το Sports Excellence (SE) της Α΄ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ») λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το SE αποτελεί ένα κέντρο υψηλού αθλητισμού, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού (World Association of Sport Performance Centers, ASPC) από το 2017. Παράλληλα, υποστηρίζει προγράμματα θεραπευτικής άσκησης για την πρόληψη και θεραπεία χρόνιων νοσημάτων, όπως ο καρκίνος (πρόγραμμα Action for Cancer), καθώς και προγράμματα μαζικού αθλητισμού για όλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας: www.sportsexcellence.gr.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)