Εκδήλωση για το Sports Management

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση με θέμα το Sports Management, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 16.30 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

 

Ο αθλητισμός αποτελεί ένα δυναμικό χώρο που προσελκύει εκατοντάδες εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο, ενώ από οικονομικής πλευράς η αθλητική βιομηχανία συνιστά ένα σημαντικό μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην παρουσίαση της διοικητικής και διαχειριστικής πλευράς του αθλητικού χώρου, όπως αυτή προκύπτει από την εκπροσώπηση και διαχείριση αθλητών και προπονητών για την ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας, της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων, το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση, τις σχέσεις με τα ΜΜΕ και το χτίσιμο του brand name.

 

Θα αναζητηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και θα παρουσιαστούν θέματα όπως η διοίκηση ενός αθλητικού οργανισμού, η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, οι χορηγίες και η προβολή μέσω διαφημιστικών εταιρειών και αθλητικών ιστοσελίδων.

 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Βασίλης Βουρτζούμης – Team Manager, ΚΑΕ Άρης

Νίκος Ζεϊμπέκης – Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, πρώην καλαθοσφαιριστής

Λάζαρος Παπαδόπουλος – Ιδρυτής Athlenda and GBA Academy

Γεώργιος Σφαιρόπουλος – Δικηγόρος, Μανατζερ Αθλητών, Sfera Sports Association

Κώστας Χαραλαμπίδης – Καλαθοσφαιριστής ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Ιδρυτής GBA Academy

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο καθηγητής Κώστας Ανδριόπουλος, Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας στο Cass Business School και Διευθυντής του MSc in Management του Διεθνούς Πανεπιστημίου, το οποίο παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

 

Η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι η ελληνική με ταυτόχρονη αγγλική διερμηνεία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου  www.ihu.edu.gr.

 

 

Ταυτότητα Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από τη Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών, τη Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας και τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και παρέχει σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου υψηλής ποιότητας, αριστείας και διεθνούς προσανατολισμού.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)