Βέλγιο : «Αθλητική κουλτούρα» ακόμα και στις ανακοινώσεις για την Επιδημία.

Βέλγιο : «Αθλητική κουλτούρα» ακόμα και στις ανακοινώσεις για την Επιδημία.

Στο Βέλγιο που το ποδήλατο είναι εθνικό άθλημα έχουν αθλητική κουλτούρα και αυτό δεν κρύβεται…
ακόμα και στις ανακοινώσεις του κράτους …
ακόμα και στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε…

Exercise is Medicine

Τι γράφει η ανακοίνωση των Βέλγων
«Η φυσική άσκηση στον ανοιχτό αέρα επιτρέπεται ακόμα, και επιπλέον συνιστάται, με ένα ακόμα μέλος της οικογένειας, ένα φίλο ή συνοδό, με την προϋπόθεση ότι οι απαραίτητες αποστάσεις τηρούνται».

Η Φυσική άσκηση είναι απαραίτητη για όλους μας στην καθημερινότητα και για κάποιους είναι μέρος της θεραπευτικής τους αγωγής :
• Για το ινσουλοεξαρτώμενο διαβητικό που κατάφερε με την άσκηση να έχει ρύθμιση στο σάκχαρο και να μην κάνει ενέσεις.
• Για τον καρδιοπαθή που πρέπει να ασκείται καθημερινά και να ακολουθεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής
• Για το άνθρωπο που φλέρταρε με την κατάθλιψη και η άσκηση τον βοήθησε να δει πιο αισιόδοξα τη ζωή
• Για τον ηλικιωμένο που προσπαθεί μέσα από ένα πρόγραμμα άθλησης να αυξήσει την VO2 και να έχει ένα καλύτερο επίπεδο καθημερινής ζωής και να αυξήσει τα χρόνια που θα ζήσει
• Για τον ελεύθερο επαγγελματία, επιχειρηματία, μισθωτό που αγχώνεται με την οικονομική κατάσταση και νιώθει πόνους στο στήθος και νιώθει την ανάγκη να βγει για έντονο περπάτημα και όταν γυρίζει βλέπει πιο αισιόδοξα τα πράγματα
• Για τον παχύσαρκο που ακολουθεί ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και βλέποντας ήδη τα αποτελέσματα βλέπει πιο αισιόδοξα τη ζωή.
• Για το Μέσο Έλληνα Πολίτη που έχει αλλάξει τρόπο ζωής και πλέον το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής.

Φυσικά και σεβόμαστε τους κανόνες του κράτους, φυσικά και σεβόμαστε στους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχες στο νοσοκομείο όμως η άθληση είναι το καλύτερο φάρμακο και το καλύτερο προληπτικό μέτρο που τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κρατάει σωματικά και ψυχικά υγιής.

Αθλούμαστε στο σπίτι. Η άσκηση δεν είναι πολυτέλεια είναι αναγκαιότητα. Η άσκηση είναι Φάρμακο και για την ακρίβεια το καλύτερο φάρμακο τόσο για το σώμα όσο και την ψυχή μας. Σε ημέρες ηλιοφάνειας η ενίσχυση με έκθεση στο ήλιο – ακόμα και με μερικά λεπτά έκθεσης στο μπαλκόνι του σπιτιού μας είναι σημαντική.

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης, BSc, MSc, MBA, PhDc

Cycling Belgium

Belgium Sports Culture

Summary
Αθλητική Κουλτούρα
Article Name
Αθλητική Κουλτούρα
Description
Βέλγιο : «Αθλητική κουλτούρα» ακόμα και στις ανακοινώσεις για την Επιδημία. Στο Βέλγιο που το ποδήλατο είναι εθνικό άθλημα έχουν αθλητική κουλτούρα και αυτό δεν κρύβεται… ακόμα και στις ανακοινώσεις του κράτους … ακόμα και στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε…
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)