Α’ Ορθοπαιδική & Sports Excellence : European Medical Support Center for Australian Institute of Sport

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Forum του ASPC (World Association of Sports Performance Centers) που πραγματοποιήθηκε στις 14-17 Ιανουαρίου 2018 στο Magglingen της Ελβετίας ο επικεφαλής του Sports Excellence κ.Κουλουβάρης Παναγιώτης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αθλητισμού κ.Forbes Warwick προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας.

To Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού- AIS (Australian Institute of Sport) δημιουργήθηκε το 1981, ύστερα από την αποτυχία των Αυστραλών να κερδίσουν έστω και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, και αποτελεί το φορέα που έχει την ευθύνη για την επιτυχία των Αυστραλών Αθλητών σε Διεθνείς Διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες & Παγκόσμια Πρωταθλήματα). Αποτέλεσε το πρότυπο πάνω στο οποίο σχεδιάστηκαν και λειτουργούν τα Κέντρα Υψηλού Αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Το Ευρωπαικό Κέντρο αποτελεί μία ακόμα καινοτομία των Αυστραλών ώστε να προσφέρουν στους Αυστραλούς Αθλητές καλύτερες συνθήκες προπόνησης, εγκλιματισμού αλλά και ελαχιστοποίηση  των μετακιννήσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο του Βορείου Ημισφαιρίου όπου οι περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη.

Η A’ Ορθοπαιδική Κλινική  και το Sports Excellence είναι πλέον επίσημος συνεργάτης του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αθλητισμού  και έχουν την τιμή και την ευθύνη να συμβάλλουν στην καλύτερη επιστημονική και αθλητιατρική υποστήριξη των Αυστραλών Αθλητών όποτε αυτό τους ζητηθεί, κάτι το οποίο έχει ήδη συμβεί.

Η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική – και το Sports Excellence-  είναι από τις 16 Απριλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 αναγνωρισμένος συνεργάτης του διάσημου Αυστραλιανού Κέντρου παρέχοντας στους Αυστραλούς αθλητές που είναι στην Ευρώπη «Ιατρικές και Διαγνωστικές Υπηρεσίες καθώς και Υπηρεσίες Αθλητικής Επιστήμης».

Διαμέσου του επικεφαλής του Sports Excellence κ.Κουλουβάρη τα στελέχη του οργανισμού μας θα μπορούν μεταξύ άλλων:

  • Να συμμετέχουν στα επιστημονικά συνέδρια που θα διοργανώνει το Ευρωπαικό Κέντρο.

  • Να έχουν πρόσβαση στο επιστημονικό ιντρανετ του AIS παρακολουθώντας επίκαιρες έρευνες και έχοντας γνώση σε πολύ σημαντική πληροφόρηση.

Τα παραπάνω εξασφαλίζουν μία συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των Στελεχών του Sports Excellence πάνω σε επιστημονικά θέματα υποστήριξης αθλητών υψηλού αθλητισμού.

Η παραπάνω συνεργασία αποτελεί μία ακόμα επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό και γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά συνάμα και ευθύνη όλα τα στελέχη του Sports Excellence που προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε καθημερινά το επίπεδο επιστημονικής υποστήριξης των Ελλήνων αθλητών, προπονητών και ομάδων.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)