Προγραμματισμός στον Εξοπλισμό Τριάθλου, κολύμβησης, ποδηλασίας, τρεξίματος.

Συμβουλές για τις αγορές αθλητικού εξοπλισμού και των αθλητικών ειδών γενικότερα.

Πότε είναι καλύτερα να κάνω αλλαγές στον αθλητικό εξοπλισμό μου;

Ενα ερώτημα που συχνά απευθύνουν οι τριαθλητές στον εαυτό τους είναι πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνουν αλλαγές, τροποποιήσεις και αντικαταστάσεις αθλητικού εξοπλισμού. Εμείς θωρούμε ότι τώρα είναι η καλύτερη περίοδος.

Ας δούμε απλά και πρακτικά τί μπορούμε να κάνουμε:

1.Πειραματισμός και αλλαγή καινούργιου ποδηλάτου. Αν τυχόν σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε καινούργιο ποδήλατο τότε θα πρέπει να το προμηθευτούμε από τους πρώτους μήνες της χειμερινής προπόνησης. Τις μέρες που τυχόν βρέχει μπορούμε να χρησιμοποιούμε το παλιό μας ποδήλατο ώστε να μην φθείρουμε το καινούργιο ή να κάνουμε προπόνηση στο Turbo Trainer.

2.Αγορά καινούργιων παπουτσιών ποδηλασίας και τρεξίματος. Όπως και στο ποδήλατο, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να πειραματιστούμε με καινούργια προιόντα.

3.Αγορά και προπόνηση με wetsuit. Φυσικά και προτείνουμε fullsuit με το οποίο πρέπει να κολυμπάμε στην θάλασσα μία φορά τουλάχιστον κάθε 2-3 εβδομάδες ακόμα και τον χειμώνα.

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης, Προπονητική ομάδα Smart Sport (Email: info@triathlonworld.gr) & Συντακτική Ομάδα Triathlon.gr/ TriathlonWorld.gr/ CyclingWorld.gr/ Road Running.gr

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.