Σήμερα το πρωί αναχώρησε για το Κανκούν του Μεξικό ο Σπύρος Γιαννιώτης, όπου θα συμμετάσχει στην τέταρτη κούρσα του, για την σειρά των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θάλασσας.
Με αφορμή αυτήν την παρουσία του στο μακρινό Μεξικό, ο Έλληνας αθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, και αναφέρθηκε στο επίπεδο που βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, τον πρωταρχικό του στόχο στο Κανκούν, αλλά και την προετοιμασία του εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.
Αναφορικά με τον προσεχή αγώνα τόνισε: «Θα είναι ένας αγώνας όπως και οι προηγούμενοι τρεις στους οποίους συμμετείχα. Αρχικά, έχω ως στόχο να διατηρήσω, αυτό που λένε στα αγγλικά, το feeling και το touch. Θέλω να διατηρηθώ σε υψηλά επίπεδα, καθώς όλοι μου οι αγώνες αποτελούν μέρος της προπόνησής μου για τους Ολυμπιακούς. Μένουν περίπου 110 μέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών και κάθε εμπειρία, μου είναι πολύτιμη, ειδικά σε αυτό το επίπεδο».
Για τις προσδοκίες του από τον εν λόγω αγώνα δήλωσε: «Δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου και τις λέξεις. Πάντα έχω ως στόχο το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα που συμμετέχω. Δεν μου αρέσει να πω πως θα πάω για κάτι λιγότερο. Βέβαια τις τελευταίες μέρες με ταλαιπωρεί μία γαστρεντερίτιδα, την οποία σιγά – σιγά καταφέρνω να ξεπεράσω. Από την άλλη, είναι και το ταξίδι στην μέση, το οποίο αν συνυπολογιστεί και η μεγάλη απόσταση μπορεί να επηρεάσει και να καταπονέσει τον οργανισμό μου. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πάω στο Μεξικό για κάτι λιγότερο από μία καλή παρουσία».
Τέλος, αναφέρθηκε και στο επίπεδο της φυσικής του κατάστασης γενικότερα λέγοντας: «Όλη την χρονιά έχω καταπονήσει τον εαυτό μου, «καταπίνοντας» αμέτρητα χιλιόμετρα. Αν εξαιρέσουμε την γαστρεντερίτιδα, το μόνο που με απασχολεί είναι η κούρασή μου. Όμως όπως είπα, απομένουν περίπου 110 μέρες για την Ολυμπιάδα. Μετά το Μεξικό, θα έχω περίπου δέκα ημέρες ξεκούρασης. Από ‘κει και έπειτα, δεδομένου ότι δεν έχω ξεκινήσει την πιο σκληρή προετοιμασία που μπορώ να κάνω, θα δώσω όλο μου το «είναι» για να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ, ώστε να είμαι απόλυτα έτοιμος για το Λονδίνο».
Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης αγωνίζεται την Τρίτη, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή είναι πρώτος με 60 βαθμούς στην σχετική βαθμολογία.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)