Σπύρος Γιαννιώτης: Έχω ελπίδες για το απόλυτο

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Ν. Αφρική τις προηγούμενες μέρες και μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την εμπειρία του, αλλά και τα συμπεράσματα που βγήκαν από όλες αυτές τις μέρες σκληρής δουλειάς, με το μυαλό του να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς του Αυγούστου.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού είπε αρχικά για τις προπονήσεις του: «Επιλέξαμε για ακόμη μία φορά την Ν. Αφρική, λόγω του υψομέτρου, που ήταν περίπου 1650μ. Πάντα είναι καλό να δουλεύουμε  σε αρκετό υψόμετρο πριν από μεγάλες διοργανώσεις, καθώς οι προπονήσεις είναι πιο έντονες, πιο ουσιαστικές και γίνονται πιο πολλά χιλιόμετρα. Επίσης όταν κατεβαίνεις για να αγωνιστείς σε χαμηλότερο υψόμετρο, έχεις τις θετικές επιπτώσεις αυτών των προπονήσεων. Το κάνουμε πολλά χρόνια, και το επιλέξαμε και φέτος.Θα λειτουργήσει σε καλό αυτό».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των προπονήσεων και τα συμπεράσαματα που βγήκαν από αυτές, δήλωσε: «Ανταποκρίθηκα καλά στις προπονήσεις. Υπάρχει κούραση, αλλά τα πολλά χιλιόμετρα δεν επιτρέπουν να γίνει «κοιλιά». Έκανα πολλά χιλιόμετρα μέσα σε τρεις βδομάδες, πάνω από 350χλμ, που είνει μεγάλο νούμερο, αλλά σημαντικό για την πορεία μου στους Ολυμπιακούς».

Μετά από αυτό το επίπονο πρόγραμμα προπονήσεων, η… ταλαιπωρία για τον Έλληνα αθλητή δεν σταματά εκεί, αφού θα συνεχίσει το πρόγραμμά του εν όψει των Ολυμπιακών. «Φυσικά και θα συνεχίσω προπονήσεις. Άλλωστε την επόμενη βδομάδα έχουμε και το πρωτάθλημα (σ.σ  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 26 Ιουλίου Λακ Σεν Ζαν, Καναδάς), που είναι μια καλή παρένθεση. Έπειτα θα ξεκουραστώ για λίγο, αλλά την Δευτέρα μετά το Παγκόσμιο θα ξαναξεκινήσω, με σκοπό να μπούμε στην φάση του φορμαρίσματος, που λέμε, πριν τους Ολυμπιακούς».

Αν και είναι νωρίς, ο Σπύρος Γιαννιώτης απάντησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε: «Πάντα πάω για το καλύτερο, εννοείται. Έχω ένα καλό συναίσθημα, έχω κάνει καλή πορεία και προπονήσεις μέχρι στιγμής, αλλά από ‘κει και πέρα δεν ξέρω σε τι μέρα θα βρεθώ. Αν είναι μια καλή μέρα για μένα, γιατί να μην έρθει και το καλύτερο αποτέλεσμα; Αυτό σημαίνει πως θα προσπαθήσω να είμαι στο βάθρο. Θεωρώ πως έχω ελπίδες για το απόλυτο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)