Παπούτσια φτιαγμένα με ρομποτική τεχνολογία:
Η adidas παρουσιάζει το πρώτο SPEEDFACTORY στη Γερμανία
Η adidas έδωσε σήμερα μια πρώτη «γεύση» από το μέλλον της παραγωγής παρουσιάζοντας το πιλοτικό SPEEDFACTORY στη Γερμανία. Χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένη παραγωγή που φθάνει απευθείας στον καταναλωτή, τα SPEEDFACTORIES δημιουργούν αθλητικά είδη υψηλής απόδοσης γρηγορότερα από ποτέ.
Το SPEEDFACTORY περιλαμβάνει ρομποτική τεχνολογία που δεν προσφέρει μόνο την υψηλότερη ποιότητα στην απόδοση, αλλά και ένα μοναδικό σχεδιασμό για τα παπούτσια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα αποκαλυφθούν τα πρώτα 500 concept ζευγάρια running, ενώ η μαζική παραγωγή για τους καταναλωτές θα τεθεί στο άμεσο μέλλον.
«To SPEEDFACTORY συνδυάζει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των αθλητικών ειδών με μία αυτοματοποιημένη, αποκεντρωμένη και ευέλικτη διαδικασία παραγωγής. Αυτή η ευελιξία μας ανοίγει τις πόρτες για να είμαστε κοντά στην αγορά και δίπλα στους καταναλωτές μας όπου και αν βρίσκονται», δήλωσε ο Herbert Hainer, Διευθύνων Σύμβουλος του adidas Group. «Σε τελική ανάλυση είμαστε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας επεκτείνοντας τα όρια για το πώς, πού και πότε μπορούμε να κατασκευάσουμε τα κορυφαία προϊόντα μας».
Η adidas ετοιμάζει το πιλοτικό SPEEDFACTORY στο Ansbach της Γερμανίας σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία Oechsler AG. Πέρα από την καλύτερη κάλυψη των αναγκών κάθε καταναλωτή, το δίκτυο του SPEEDFACTORY θα επιφέρει σημαντικά θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, με τον περιορισμό των εκπομπών της ναυτιλίας και την δραστική μείωση της χρήσης συγκολλητικών ουσιών.
«Το στήσιμο του πρώτου SPEEDFACTORY ξεκίνησε στο Ansbach για την προώθηση ενός παγκόσμιου δικτύου αυτοματοποιημένης παραγωγής, η οποία φέρνει την τεχνολογία αιχμής σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Αυτά τα πρώτα 500 ζευγάρια θα μας βοηθήσουν να θέσουμε τις βάσεις για εμπορική παραγωγή μεγάλης κλίμακας, ώστε κάθε καταναλωτής να μπορεί τοπικά να πάρει αυτό που θέλει, όταν το θέλει, πιο γρήγορα από ποτέ», δήλωσε ο Gerd Manz, Αντιπρόεδρος Τεχνολογικής Καινοτομίας της adidas.
Το SPEEDFACTORY είναι μόνο η αρχή στο όραμα της adidas να προσφέρει στους καταναλωτές μια ολιστική, υψηλής τεχνολογίας εμπειρία, χρησιμοποιώντας επαναστατικές μεθόδους παραγωγής, in-store customisation και διαδραστικές ψηφιακές εμπειρίες. Ξεκινώντας με το SPEEDFACTORY, η adidas θα αποκαλύψει και άλλες πρωτοποριακές ενέργειες, τόσο μέσα από τα καταστήματα, όσο και μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εμπειρίες για τους καταναλωτές.

About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)