«Θα τρέξω σε αγώνα Τριάθλου. Θα έρθεις να με δεις;»

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης

Το 1996 έγινε το πρώτο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Τριάθλου. Γεμάτος καμάρι και σιγουριά ότι θα είμαι 2ος ζήτησα από τον πατέρα μου να έρθει να με δει στον αγώνα.

Οταν τελείωσε ο αγώνας (τελικά ήμουν 3ος) καθώς γυρνούσαμε στο αυτοκίνητο ρώτησα πως του φάνηκα. Μου απάντησε ότι πήγα καλά.

Υστερα ήθελα να μάθω πως του φάνηκα σε κάθε άθλημα και εάν του αρέσει αυτό που είδε. Προσπαθώ να παραθέσω τον διάλογο όπως τον έχω περισώσει στη μνήμη μου:

  • Πως με είδες; Σε ποιο άθλημα σου άρεσα πιο πολύ;
  • Δεν έχω δει τα αποτελέσματα για να ξέρω πως πήγες σε σχέση με τους άλλους.Δεν μπόρεσα να σε δω.
  • Τί εννοείς δεν κάθισες να δεις τον αγώνα;
  • Εδώ ήμουν.
  • Ε τότε;
  • Σας είδα που μπήκατε να κολυμπήσετε αλλά μετά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος είσαι.
  • Στον υπόλοιπο αγώνα;
  • Σε είδα που βγήκες από την θάλασσα. Στην ποδηλασία δεν σε είδα καθόλου. Σε περίμενα στη ζώνη αλλαγών.
  • Στο τρέξιμο;
  • Σε είδα που τερμάτιζες. Φαινόσουν να έχεις πολλές δυνάμεις.

Στη συνέχεια ήθελα να μάθω πως του φαίνεται το Τρίαθλο, ήθελα να ακούσω ότι είναι το πιο ωραίο άθλημα  στον κόσμο. Η απάντηση απόλυτα ειλικρινής και αφοπλιστική :

«Δεν μπόρεσα να δω κάτι. Ηταν κουραστικό. Είχε πολλή ζέστη. Ιδίως όταν φύγατε για το ποδήλατο…όλοι είχαν βαρεθεί»

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για το πως βιώνει ένας συγγενής μας ή ένα φιλικό μας πρόσωπο τους αγώνες Τριάθλου στην Ελλάδα.

Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να αλλάξουμε εμείς στους αγώνες που διοργανώνουμε στο Triathlon Trophy και από αγώνα σε αγώνα που διοργανώνουμε θα γίνεται όλο και πιο έντονο.

Ελπίζουμε όλοι οι διοργανωτές να μας ακολουθήσουν σε αυτό τον δρόμο ώστε το Τρίαθλο να γίνει πιο φιλικό στους θεατές και πιο συναρπαστικό και για τους ίδιους τους αθλητές μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση με τους θεατές.

Ελπίζουμε οι αθλητές να μας στηρίξουν σε αυτό το κανούργιο που προσπαθούμε να φέρουμε στην Ελλάδα.

 

 

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.