Εξοπλισμός Ποδηλασίας: Specialized Shiv Expert.

13.04

13 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι μία γιγάντια διαφορά με την οποία ο Graig “Crowie” Alexander βελτίωσε τον χρόνο του στην ποδηλασία και εξαιτίας αυτού κατάφερε να κατακτήσει το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Ironman κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ διαδρομής : 8:03:56. Πέρσι είχε χάσει αφού είχε μείνει πολύ πίσω μετά την ποδηλασία. Ομως φέτος ο “Crowie” αποφάσισε να αλλάξει ποδήλατο και χρησιμοποιώντας το Specialized Shiv, ένα ποδήλατο το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του τριαθλητών, ξαναβρέθηκε στην κορυφή του κόσμου.

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες για το νέο Shiv : αεροδυναμική δίχως προηγούμενο, ένα ενσαματωμένο σύστημα ενυδάτωσης  (ενσωμνετωμένο ντεπόζιτο αποθήκευσης νερού/ υγρών) και τέλος πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων για την επίτευξη της τέλειας προσαρμογής του ποδηλάτου στα σωματομετρικά στοιχεία του τριαθλητή.

Ο Αυστραλός μέχρι τώρα είχε συνηθίσει, χρησιμοποιώντας όπως αναφέραμε ποδήλατο άλλης εταιρείας, να μένει σημαντικά πίσω στην ποδηλασία. Ομως φέτος χρησιμοποιώντας το Shiv κατάφερε να βελτιώσει τους χρόνους του στο ποδήλατο και από το 4:37-4:39 να κάνει άλμα κάνοντας 4:24:05. O ίδιος ενθουσιασμένος για το shiv δήλωσε : «Αυτό το ποδήλατο είναι πύραυλος». Ετσι η Specialized διατηρείται στον θρόνο στην Χαβάη καθώς και πέρσι ο επίσης Αυστραλός Chris McCormack επέλεξε να αγωνιστεί με Specialized Shiv.

 

 

Shiv Expert

Αγνοώντας επιδεικτικά όλους τους κανονισμούς της UCI (Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας) η Specialized αποφάσισε να φτιάξει το απόλυτο αεροδυναμικό ποδήλατο τριάθλου (ή καλύτερα «πύραυλο» όπως το αποκαλεί ο Graig Alexander) με ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης υγρών/ ισοτονικού διαλύματος και τεράστιο εύρος ρυθμίσεων για την βέλτιστη τοποθέτηση του τριαθλητή πάνω στο ποδήλατο.

Σκοπός της Specialized ένας και μοναδικός : Να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Graig Alexander πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ στους χρόνους σας σε όποια απόσταση και εάν συμμετέχετε.

Ομως πέρα από τους βασικούς άξονες σχεδιασμού του (βέλτιστη αεροδυναμική, ενσωματωμένο σύστημα ενυδάτωσης και απόλυτα εργονομική θέση πάνω στο ποδήλατο) το Shiv έχει πολλές ιδιαιτερότητες που το ξεχωρίζουν από οποιδήποτε άλλο ποδήλατο στην αγορά του Τριάθλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Triathlon World εξασφάλισε δωροεπιταγή αξίας 300 ευρώ για το ποδήλατο Specialized Shiv Expert. Εκτυπώστε την δωροεπιταγή και εξαργυρώστε τη στο κατάστημα Κασσιμάτης Cycling : Πλ. Ιπποδαμείας 8, Πειραιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μερικά χαρακτηριστικά

  • Το απόλυτο αεροδυναμικό σκελετό από ανθρακόνημα κατάλληλο για όλες τις αποστάσεις του Τριάθλου. Από όπου και να φυσάει το Shiv θα είστε σίγουροι ότι θα έχετε πλεονέκτημα από οποιονδήποτε δεν έχει Shiv.
  • Το αεροδυναμικό πηρούνι από ανθρακόνημα προσίδει στιβαρότητα, ακρίβεια στον χειρισμό του ποδηλάτου και μέγιστη ταχύτητα.
  • Πολύ ελαφρύ και με εξαιρετική ανταπόκριση πίσω σαζμάν για ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές ακόμα και με αλλαγές στη  αεροδυναμική προέκταση (αερόμπαρα).
  • Εργονομική σέλλα Romin Evo Comp θα σας επιτρέψει να καθήσετε ακόμα και με τριαθλητικό κολλάν ακόμα και για 180 χλμ.
  • Το εσνωματωμένο σύστημα ενυδάτωσης προσφέρει : εργονομία, ελάττωση των απαιτούμενων κινήσεων κάθε φορά που θέλετε να πιείτε νερό/ ισοτονικό διάλυμα καθώς και εξαιρετική αεροδυναμική. Γεμίζει εύκολα και γρήγορα ακόμα και πάνω στον αγώνα.
  • Η νέα αεροδυναμική προέκταση (αερόμπαρα) της Specialized φτιαγμένη από αλουμίνιο προσφέρει άπειρες δυνατές θέσεις ώστε να επιλεγεί η απόλυτα προσωποιημένη θέση για κάθε τριαθλητή με απώτερο στόχο την καλύτερη αεροδυναμική και πιο άνετη θέση. Οχι μόνο θα μπορέσετε να κάνετε ατομικούς χρόνους στην ποδηλασία αλλά και θα μπορέσετε να κάνετε το καλύτερο και πιο ξεκούραστο τρέξιμο. (Σημείωση :H Kassimatis Cycling, ακολουθώντας την γενική οδηγία της specialized, προτείνει το bgfit για κάθε αγορά τριαθλητικού ποδηλάτου, ιδίως του επιπέδου αξίας του shiv)
  • H πολύ ελαφριά & αεροδυναμική ντίζα σέλλας προσφέρει εύρος 12.5 mm και μπορεί να τοποθετηθεί και ανάποδα ώστε να μπορέσει ο τεχνικός του bgfit να τοποθετήσει σωστά τον τριαθλητή πάνω στο ποδήλατο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)