Εξοπλισμός Ποδηλασίας : Specialized S-Works Tarmac SL4

Κείμενο / Δοκιμή αθλητικού εξοπλισμού : Παναγιώτης Σαρρής

 

Το απόλυτο όπλο για αναβάσεις και όχι μόνο…

 

Πανέμορφο, πανάλαφρο, άψογο στο χειρισμό, κορυφαία ακαμψία, με άμεση ανταπόκριση σε κάθε πεταλιά αλλά και σε κάθε αλλαγή ταχύτητας χάρη στην κορυφαία σειρά SRAM RED double tap.

Έχοντας ελάχιστη εμπειρία από full carbon ποδήλατα δρόμου και κάτοχος ποδηλάτου  με αλουμινένιο σκελετο και carbon πιρουνι, το να δοκιμάζεις ένα ποδήλατο τέτοιου μεγέθους (~6500€) και τέτοιων αγωνιστικών προδιαγραφών, μόνο έξαψη μπορεί να σου προκαλέσει. ¨Εστω και για λίγο μπορεί να νιώσεις ότι συμμετέχεις σε κάποιο etape του Tour de France…

1 μόνο ώρα και 35km μεικτής διαδρομής με ανηφόρες-κατηφόρες, κλειστές και γρήγορες στροφες αρκεί για να καταλάβεις τις δυνατότητες αυτού του υπερόπλου πρώτο σε προτίμηση κορυφαίων επαγγελματιών αθλητών και όμαδων.

Ευχαριστώ τον Νίκο Κασσιμάτη για την ευκαιρία που έδωσε σε εμένα προσωπικά και στους συναθλητές μου να δοκιμάσουμε αυτό το εκπληκτικό ποδήλατο δρόμου.

 

Θετικά

  • Εξαιρετικό στους χειρισμούς και στον τρόπο      που στρίβει, με γρήγορη ανταπόκριση σε      όλες τις εντολές μας.
  • Η Sram red έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο      για τις αλλαγές (double tap) που μόλις τον συνηθίσεις σε ενθουσιάζει.
  • Το εξαιρετικά μικρό του βάρος που κάνει την      ανηφόρα να μοιάζει με παιχνιδάκι
  • Ακαμψία
  • Εξωτερική εμφάνιση (matt carbon)

 

Αρνητικά

  • Η τιμή απόκτησης
  • Χρειάζεται ανώτερους τροχούς-επιπλέον κόστος

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.