Αγώνες Τρεξίματος 2016: SNF Run

Αγώνας δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον”
με εκκίνηση το Παναθηναϊκό Στάδιο και

τερματισμό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Τρίτη, 23 Ιουνίου, 20:50

 

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στο http://www.snfrun.org/

 

Αθήνα, 18 Μαΐου 2016

 

Την Τρίτη 23 Ιουνίου και με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας –επέτειο της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής –  η Αθήνα «τρέχει για ακόμη μία χρονιά προς το μέλλον», στον βραδινό αγώνα δρόμου που διοργανώνεται στο πλαίσιο των τετραήμερων ανοιχτών εκδηλώσεων, “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”.

 

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την πρώτη επιτυχημένη του διοργάνωση, ο αγώνας δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον” επιστρέφει, προσκαλώντας δρομείς κάθε ηλικίας και ταχύτητας, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, σε έναν συμβολικό αγώνα 6 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), με τη δύση του ηλίου (στις 20:50), και μέσω μίας διαδρομής που διασχίζει το κέντρο της Αθήνας και τη Λεωφόρο Συγγρού, οι δρομείς θα τερματίσουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, εντός του ΚΠΙΣΝ.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του SNF RUN, προσκαλεί του δρομείς να λάβουν μέρος στην μοναδική αυτή γιορτή του αθλητισμού, και μέσα από μία διαδρομή που ενώνει το κέντρο της Αθήνας με τη θάλασσα, να τερματίσουν στο νέο πάρκο της πόλης.

Μοναδικοί στόχοι του αγώνα παραμένουν η επιβράβευση της προσπάθειας, της συμμετοχής και του τερματισμού όλων των δρομέων, αλλά και η ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας, και ως εκ τούτου ο αγώνας έχει μη αγωνιστικό χαρακτήρα.

 

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ειδικό ιστότοπο του SNF RUN, www.snfrun.org, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετοχών (3.000 δρομείς).

 

Παράλληλα, και για πρώτη χρονιά, θα διεξαχθεί αγώνας 1 χλμ. Special Olympics.

 

Ο αγώνας οργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ. Το  SNF RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με τη διοργανωτική επίβλεψη της MKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν από την 30/4/2004. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση και έχουν κάνει εγγραφή μέσω του ιστότοπου snfrun.org. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, απαιτείται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.
 • Παρόλο που η διοργάνωση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ο αγώνας δρόμου των 6 χλμ. θα χρονομετρηθεί. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο μετά τον τερματισμό τους.
 • Όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα πάρουν αριθμό συμμετοχής, αναμνηστική τσάντα και T-shirt για τον αγώνα.
 • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο εκκίνησης τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης. Η είσοδος στον χώρο του σταδίου για τους δρομείς θα επιτραπεί στις 20:00
 • Η παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου θα γίνεται μόνο από το Περίπτερο της Διοργάνωσης το οποίο θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Συγκεκριμένα, οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου:

 • Σάββατο 18 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 20:00
 • Κυριακή 19 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 20:00
 • Δευτέρα 20 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00
 • Τρίτη 21 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00
 • Τετάρτη 22 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00
 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Αγώνα Δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον” και τους κανόνες συμμετοχής, επισκεφτείτε το www.snfrun.org.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα εκδηλώσεων “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”,  μπορείτε να επισκεφθείτε το

http://www.snfcc.org/metamorphosis/ .


 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)