Αγώνες Τρεξίματος 2016: SNF Run

Αγώνας δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον”
με εκκίνηση το Παναθηναϊκό Στάδιο και

τερματισμό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Τρίτη, 23 Ιουνίου, 20:50

 

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στο http://www.snfrun.org/

 

Αθήνα, 18 Μαΐου 2016

 

Την Τρίτη 23 Ιουνίου και με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας –επέτειο της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής –  η Αθήνα «τρέχει για ακόμη μία χρονιά προς το μέλλον», στον βραδινό αγώνα δρόμου που διοργανώνεται στο πλαίσιο των τετραήμερων ανοιχτών εκδηλώσεων, “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”.

 

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την πρώτη επιτυχημένη του διοργάνωση, ο αγώνας δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον” επιστρέφει, προσκαλώντας δρομείς κάθε ηλικίας και ταχύτητας, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, σε έναν συμβολικό αγώνα 6 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), με τη δύση του ηλίου (στις 20:50), και μέσω μίας διαδρομής που διασχίζει το κέντρο της Αθήνας και τη Λεωφόρο Συγγρού, οι δρομείς θα τερματίσουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, εντός του ΚΠΙΣΝ.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του SNF RUN, προσκαλεί του δρομείς να λάβουν μέρος στην μοναδική αυτή γιορτή του αθλητισμού, και μέσα από μία διαδρομή που ενώνει το κέντρο της Αθήνας με τη θάλασσα, να τερματίσουν στο νέο πάρκο της πόλης.

Μοναδικοί στόχοι του αγώνα παραμένουν η επιβράβευση της προσπάθειας, της συμμετοχής και του τερματισμού όλων των δρομέων, αλλά και η ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας, και ως εκ τούτου ο αγώνας έχει μη αγωνιστικό χαρακτήρα.

 

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ειδικό ιστότοπο του SNF RUN, www.snfrun.org, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετοχών (3.000 δρομείς).

 

Παράλληλα, και για πρώτη χρονιά, θα διεξαχθεί αγώνας 1 χλμ. Special Olympics.

 

Ο αγώνας οργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ. Το  SNF RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με τη διοργανωτική επίβλεψη της MKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν από την 30/4/2004. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση και έχουν κάνει εγγραφή μέσω του ιστότοπου snfrun.org. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, απαιτείται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.
 • Παρόλο που η διοργάνωση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ο αγώνας δρόμου των 6 χλμ. θα χρονομετρηθεί. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο μετά τον τερματισμό τους.
 • Όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα πάρουν αριθμό συμμετοχής, αναμνηστική τσάντα και T-shirt για τον αγώνα.
 • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο εκκίνησης τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης. Η είσοδος στον χώρο του σταδίου για τους δρομείς θα επιτραπεί στις 20:00
 • Η παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου θα γίνεται μόνο από το Περίπτερο της Διοργάνωσης το οποίο θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Συγκεκριμένα, οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου:

 • Σάββατο 18 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 20:00
 • Κυριακή 19 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 20:00
 • Δευτέρα 20 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00
 • Τρίτη 21 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00
 • Τετάρτη 22 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00
 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Αγώνα Δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον” και τους κανόνες συμμετοχής, επισκεφτείτε το www.snfrun.org.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα εκδηλώσεων “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”,  μπορείτε να επισκεφθείτε το

http://www.snfcc.org/metamorphosis/ .


 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.