«Δεν ήξερες… δεν ρώταγες;»

Για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και να υπενθυμίσουν την ύπαρξή τους στο εκλογικό σώμα εμφανίζονται από το πουθενά βουλευτές και μας θυμίζουν το χαμηλό επίπεδο της πολιτικής μας ζωής. Με την αγωνία έκδηλη να επανεκλεγούν μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τί είδους χώρα είμαστε!

“Καλά Ουγκάντα θέλουν να μας κάνουν;” Μου λέει φίλος δρομέας

Όχι φίλε μου η Ουγκάντα εορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα και διοργανώνει αγώνα τρεξίματος (Olympic Day Run) και εκεί το κράτος, μπορεί να μην έχει πόρους αλλά αντιλαμβάνεται τη σημασία της άσκησης και του Ολυμπισμού.

Δεν ξέρω τι μας ενόχλησε παραπάνω : Ότι εμπρός στο προεκλογικό πάθος και αγωνία να επανεκλεγεί δεν σεβάστηκε ούτε  την Ολυμπιακή Ημέρα ή η χουντική τύπου παρέμβαση «Μόλις Γυρίσω…» θα δείτε.

Η Ελλάδα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρώπων που αθλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ότι αυτό συνεπάγεται αυτό για τα κόστη υγείας.

Η Ελλάδα υποτίθεται είναι θεματοφύλακας των Ολυμπιακών Ιδεωδών και αυτοί οι ίδιοι οι πολιτικοί που ζητούν την κατάργηση των αγώνων δρόμου θα σφάζονται ποιος θα πάρει περισσότερη δημοσιότητα σε κάποια αθλητική/ολυμπιακή εκδήλωση.

Εάν δεν γίνει αλλαγή στα πολιτικά πρόσωπα δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτή τη χώρα. Με τέτοιο επίπεδο βουλευτών “Κάτι δεν πάει καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας”.

Δελτίο Τύπου

Ένα φεστιβάλ, όπως το SNF Nostos, είναι μια μεγάλη γιορτή γεμάτη τέχνη, συζητήσεις, τολμηρές ιδέες, μουσική, χορό, παραστάσεις, διασκέδαση, προβληματισμούς και αθλητισμό για όλους. Στη δική μας περίπτωση, και κρίνοντας από τα δημοσιεύματα του Τύπου, έφερε και μια μεγάλη ταλαιπωρία που προκλήθηκε από τον 8ο αγώνα δρόμου SNF Nostos Run: Τρέχοντας προς το Μέλλον την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022. Θα θέλαμε να ζητήσουμε μια ειλικρινή συγνώμη από τους ανθρώπους που εν μέσω καύσωνα παρέμειναν ακινητοποιημένοι στις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης τόσο στα οχήματά τους όσο και ως επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πρόθεσή μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι, και ήταν τα προηγούμενα 7 χρόνια, η διοργάνωση ενός αγώνα για όλους, για καλό σκοπό που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα ολυμπιακό σύμβολο αγωνιστικότητας και ομορφιάς, και καταλήγει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ένα ορόσημο δημόσιου χώρου και πολιτισμού. Στόχος μας είναι να μπορέσουν όλοι οι δρομείς να απολαύσουν τις διαδρομές των 6 και 10 χιλιομέτρων στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» με αναπόφευκτο επόμενο, βέβαια, όπως σε όλους τους αγώνες δρόμου που γίνονται μέσα σε πόλεις, να υπάρξουν συγκοινωνιακές ρυθμίσεις, κλείσιμο δρόμων και, φυσικά, μια ταλαιπωρία για τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στα όρια της διαδρομής του αγώνα. Φέτος, όμως, φαίνεται πως οι αντιδράσεις ήταν έντονες, στους δρόμους, στα αυτοκίνητα, στα έδρανα της Βουλής, στους διαδρόμους των Δήμων. Λυπούμαστε που ένας αγώνας που διοργανώνεται εδώ και 8 χρόνια, έχει προκαλέσει φέτος τόσες διαμαρτυρίες, δημοσιεύματα ακόμα και προτάσεις νόμου. Ευτυχώς για όλους μας υπάρχει πάντα και αντίλογος, κυρίως από όσους συμμετέχουν: http://www.runningnews.gr/mitem.php?id=52770

Όπως όλες οι δράσεις του ΙΣΝ, από την ίδρυσή του το 1996, έτσι και το SNF Nostos Run έχει πάντα φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σε όλες τις διοργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια, οι δρομείς έδιναν προαιρετικά ένα ποσό, το οποίο τριπλασιαζόταν από το ΙΣΝ και δωριζόταν σε κάποιους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. Φέτος, για πρώτη φορά, υπήρχε ελάχιστη συμμετοχή €5 για όλους τους δρομείς. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στην Polyphonica, που από το 2011 προσφέρει σε παιδιά με διάφορες καταγωγές και από διαφορετικές χώρες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους, τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εργαστήρια μουσικής, σύγχρονου χορού, θεάτρου, μουσικών οργάνων, μουσικού θεάτρου, κ.ά. και στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννιτών, που από το 1917 έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας των νέων της πόλης. Επειδή ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα αβάσιμα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας σας ενημερώνουμε πως η διεξαγωγή ενός αγώνα δρόμου είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ άλλων και διαφόρων φορέων των τοπικών αρχών και προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη τους. Σημειώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής στην αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η διεξαγωγή αγώνα δρόμου, με το Α.Π.440183/18.05.22 και η Ελληνική Αστυνομία με το Α.Π. 1821/22/922357 (03/05/2022) έγγραφο της αντίστοιχα, απάντησαν θετικά για την διεξαγωγή του αγώνα. Η Ελληνική Αστυνομία έθεσε μάλιστα τον αγώνα δρόμου υπό την αιγίδα της. (Συνημμένες στο παρόν έγγραφο είναι οι επιστολές από την Ελληνική Αστυνομία και από την Περιφέρεια Αττικής). Επίσης, είχαμε φροντίσει να ενημερώσουμε το κοινό εγκαίρως μέσα από αναρτήσεις και επικοινωνία σε όλα τα Μέσα.

Το SNF Nostos, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνεται το SNF Nostos Run, είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ για επισκέπτες κάθε ηλικίας. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και όλα τα έξοδα της διοργάνωσης επιβαρύνουν αποκλειστικά το ΙΣΝ. Από τη δική μας μεριά, το θεωρούμε ως μια προσφορά σε όλους τους ανθρώπους, ώστε να δώσουν κάθε καλοκαίρι ραντεβού μαζί μας στο ΚΠΙΣΝ που, ως ανοιχτός δημόσιος χώρος, αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για να μοιραστούμε μαζί εμπειρίες και να δημιουργήσουμε κοινές αναμνήσεις. Φέτος το SNF Nostos ήταν αφιερωμένο στο πιο πολύτιμο ανθρώπινο αγαθό, την υγεία, με αφορμή τη διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ, ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων, με μεγάλο εγχώριο αντίκτυπο και με αιχμές την κατασκευή 3 νέων νοσοκομείων, την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, την εκπαίδευση και την ψυχική υγεία. Και ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση όπου σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της υγείας και των επιστημών, του αθλητισμού του πολιτισμού μαζί με χιλιάδες κόσμου κατάφεραν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν κοντά από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Και μια σημαντική προβολή για την χώρα μας.

Επιστρέφοντας στο SNF Nostos Run, θα θέλαμε να πούμε πως η καθ’ όλα νομότυπη διεξαγωγή του αγώνα δεν αναιρεί το γεγονός πως μια μεγάλη μερίδα πολιτών ταλαιπωρήθηκαν την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022. Η διοργάνωση του SNF Nostos Run, πιστή στο όραμά της, θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους ώστε να διεξαχθεί πιο ομαλά ο επόμενος αγώνας, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023. Το μοιραζόμαστε ώστε να κλείσουμε ραντεβού μαζί σας, από τώρα.

Όλα καλά!

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

SNF Run 2022

SNF Run 2022

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)