ΣΕΓΑΣ : Πρόεδρος ο Παναγόπουλος, ΓΓ ο Σεβαστής.

Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ. Στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκλέχθηκε σήμερα ο Κώστας Παναγόπουλος ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Βασίλης Σεβαστής από τα 21 νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Οι νεοεκλεγέντες για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνήλθαν και συγκροτήθηκαν σήμερα σε σώμα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μετά την εκλογή του έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για την εμπιστοσύνη τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ το Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος ενώ μπορούσε – έχοντας την αποδοχή και τη στήριξη των σωματείων – να παραμείνει στην προεδρία της Ομοσπονδίας, σε μια κίνηση σπάνια όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα, επέλεξε να ανοίξει το δρόμο στην πορεία ανανέωσης του ΣΕΓΑΣ.

Ο Βασίλης Σεβαστής ολόκληρη τη ζωή του υπηρετεί τον Ελληνικό αθλητισμό με πάθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια.  Το έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν, το αποδεικνύει ακόμη μια φορά  με τη σημερινή του απόφαση.

Αποδέχτηκα την πρόταση του να αναλάβω την προεδρία του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη συγκίνηση, μεγάλη τιμή, αλλά και πλήρη επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση, η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στον αθλητισμό.

Με τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, με το Βασίλη Σεβαστή στην κρίσιμη θέση του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας, με τους εργαζόμενους, τους αθλητές, τους προπονητές, τους κριτές, τους γονείς, τους φιλάθλους, θα εργαστούμε για να αποδείξουμε ότι η άλλη όψη του προβλήματος, είναι η ευκαιρία.

Στόχοι μας, να ενισχύσουμε τη σχέση του στίβου με την κοινωνία. Να πολεμήσουμε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Να στηρίξουμε τα σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές. Να εκσυγχρονίσουμε   το ΣΕΓΑΣ, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το κόστος λειτουργίας του. Να επανασχεδιάσουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες μας. Να δώσουμε αυξημένο βάρος στο μαζικό αθλητισμό. Να κάνουμε πράξη την ανανέωση σε δομές, σχεδιασμό, νοοτροπία και  λειτουργία.

Αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να πούμε άλλα. Ξεκινάμε και στην πορεία θα έχουμε να πούμε πολλά. Χρειάζεται όμως, να απευθύνουμε στην κοινωνία και την Πολιτεία ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: Ειδικά σήμερα, στη δίνη της κρίσης, ο αθλητισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες, συνεπώς ως πρόβλημα. Πρέπει και μπορεί να αντιμετωπίζεται ως λύση και διέξοδο   στα προβλήματα, ειδικά των νέων ανθρώπων, γιατί αυτό πράγματι είναι. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας».

 

Δείτε το βίντεο με την δήλωση του κ Παναγόπουλου

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος:          Κώστας Παναγόπουλος
Α΄ Αντιπρόεδρος:      Γιάννης Σταματόπουλος
Β΄ Αντιπρόεδρος:      Πτολεμαίος Παπαμιχαήλ
Γ΄ Αντιπρόεδρος:      Παναγιώτης Δημάκος
Γενικός Γραμματέας:   Βασίλης Σεβαστής
Α΄ ειδικός γραμματέας: Θανάσης Βογιατζής
Β΄ ειδικός γραμματέας: Μαρίκα Καρδαρά
Ταμίας:                Δημήτρης Ανδριόπουλος
Αναπληρωτής Ταμίας:    Πολυξένη Αργειτάκη
Έφορος:                Θόδωρος Βόσσος

Μέλη:
Παναγιώτης Αντωνακάκης
Σπύρος Καλοζούμης
Γιώργος Κατσιμπάρδης
Γιάννης Λιούμπας
Γιάννης Μαμουζέλος
Γιάννης Μπόλλας
Σάββας Νικολαϊδης
Μιχάλης Παυλούς
Ιάκωβος Πετσούλας
Θανάσης Ράπτης
Δημήτρης Χαχάμης

Το βιογραφικό του Κώστα Παναγόπουλου

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας το 1999, ενώ το 2008 έγινε Γ΄ Αντιπρόεδρος. Από το 2006 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου και βασικός συντελεστής της εξέλιξης της διοργάνωσης σε παγκόσμιο γεγονός.
Ο Κώστας Παναγόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO, την οποία δημιούργησε το 1989. Παράλληλα, εκτός Ελλάδος, εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Μεϊντάνη, με τη οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Αναστασία. Η αληθινή σχέση του με τον στίβο ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με την ιδιότητα του φιλάθλου.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)