30ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά : Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες.

Αγαπητέ φίλε/η!,
Λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του 30ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη και τη συμμετοχή σας.
Ακολουθούν κάποιες σημαντικές οδηγίες, τις οποίες σας παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή, έτσι ώστε να γίνει όλη η διαδικασία πιο εύκολη και λειτουργική για όλους.

 

Ώρα και τόπος συγκέντρωσης
Η γραμματεία του αγώνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία παράδοσης των πακέτων συμμετοχής, των αναμνηστικών t-shirts και των race bags, θα βρίσκεται στον χώρο του κεντρικού σταδίου στίβου του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά (βλ. σχήμα 1) και θα λειτουργεί από τις 8:00 π.μ. της Κυριακής 25 Νοεμβρίου.
Όλες οι παραλαβές από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του Αγώνα που θα γίνει στις 10:00 π.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΟ Ε.Α.Κ.Ν. ΑΓ. ΚΟΣΜΑ, ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΌ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙΤΕ

Διαδικασία παραλαβής πακέτου συμμετοχής
Στην γραμματεία παραλαβής πακέτων συμμετοχής θα υπάρχουν 10 θέσεις εξυπηρέτησης ανάλογα με τον αγώνα, το μπλοκ και τον αριθμό συμμετοχής σας.

Πιο συγκεκριμένα ο διαχωρισμός των θέσεων θα είναι ως εξής:

Αγώνας Αριθμοί συμμετοχής
Θέση 1 10 χλμ. 1001-1150
Θέση 2 10 χλμ. 1151-1300
Θέση 3 10 χλμ. 1301-1999
Θέση 4 10 χλμ. 2001-2200
Θέση 5 10 χλμ. 2201-2999
Θέση 6 10 χλμ. 3001-3200
Θέση 7 10 χλμ. 3201-3400
Θέση 8 10 χλμ. 3401-3999
Θέση 9 2 χλμ. Αγώνας παιδιών
Θέση 10 10 χλμ.+2 χλμ. Νέες εγγραφές – Επίλυση προβλημάτων

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:
•  Αριθμό συμμετοχής
•  Chip χρονομέτρησης
•  Παραμάνες
•  Αυτοκόλλητο ταυτοποίησης για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων
•  Αναμνηστικό t-shirt
•  Αναμνηστικό σακίδιο (Race bag)

Για την παραλαβή του είναι απαραίτητη η αναφορά του αριθμού συμμετοχής σας (BIB), και ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης) ή η απόδειξη πληρωμής.
Αν έχετε δηλώσει το email σας και για άλλους (φίλους, οικογένεια) ενημερώστε τους για τη διαδικασία.

Αλφαβητικές λίστες με τα ονόματα των συμμετεχόντων και το ΒΙΒ  θα υπάρχουν αναρτημένες και στον χώρο της αφετηρίας.
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 8:00 έως και τις 9:30.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων / Γκαρνταρόμπα
Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στο σακίδιο που θα τους παραδοθεί ή στην προσωπική τους τσάντα/σακίδιο στην οποία θα πρέπει να τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από τη γραμματεία του αγώνα.
Τα προσωπικά αντικείμενα (μέσα σε τσάντα ή σακίδιο), για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα (το αργότερο δηλαδή μέχρι τις 9:45), σε ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο.
Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από το συγκεκριμένο σημείο όπου και τους παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους και αφού έχουν παραδώσει το chip χρονομέτρησης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να τοποθετήσετε σε ευδιάκριτο σημείο τον αυτοκόλλητο αριθμό συμμετοχής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και συστήνεται να μην περιέχει σημαντικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα καθώς οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.

Χρονομέτρηση του αγώνα
Στον αγώνα θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρεία ChampionChip Hellas και για κάθε δρομέα θα καταγραφεί και ο καθαρός του χρόνος (από τη στιγμή που θα περάσει τη γραμμή της εκκίνησης).
Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν σε ένα από τα παπούτσια τους το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν (λεπτομερείς οδηγίες θα υπάρχουν πάνω στον φάκελο συμμετοχής). Στο σημείο αναστροφής στο 5ο  χλμ. θα υπάρχουν επίσης σταθμός ηλεκτρονικής χρονομέτρησης έτσι ώστε να διασφαλισθεί η εγκυρότητα του αγώνα.
Στα τελικά αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν μόνο όσοι έχουν περάσει από την εκκίνηση, το ενδιάμεσο σημείο και τον τερματισμό. Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αγώνα την ταυτότητα του αθλητή.

Χώρος προθέρμανσης
Καλό θα είναι πριν από τον αγώνα (30-45 λεπτά πριν) να κάνετε τουλάχιστον μία στοιχειώδη προθέρμανση (μερικά λεπτά τρέξιμο, βασικές διατάσεις και μερικά ανοίγματα). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παράπλευρο χώρο των ρίψεων καθώς και την ειδική διαδρομή για τρέξιμο που υπάρχει στον χώρο του αθλητικού κέντρου.
Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες.

Εκκίνηση του αγώνα
Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία των «κυμάτων». Οι δρομείς θα πρέπει να πάρουν τη θέση τους στο αντίστοιχο μπλοκ ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής τους τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα.
Στο μπλοκ Α θα τοποθετηθούν οι δρομείς με αριθμό συμμετοχής από 1001-1999, στο Β μπλοκ από 2001 έως 2999 και το C μπλοκ από 3001 έως και 3999.
Ο αγώνας των 2 χλμ. για παιδιά θα πραγματοποιηθεί στις 10:10.

Σηματοδότηση – υδροδοσία
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ευδιάκριτες χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο. Στο 5ο χλμ. (σημείο αναστροφής) της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας όπως και στον χώρο του τερματισμού. Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχουν άτομα της διοργάνωσης στα οποία θα μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη.

Υγειονομική κάλυψη
Συστήνεται σε όλους όσους πρόκειται να λάβουν μέρος στον 30ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά, να έχουν υποβληθεί σε πλήρη ιατρικό έλεγχο καθώς όπως έχουν αποδεχθεί
«Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είμαι απολύτως υγιής για να συμμετέχω στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα». 
Ο αγώνας καλύπτεται υγειονομικά από τους διοργανωτές με την υποστήριξη του σώματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.
Συγκεκριμένα στον χώρο της αφετηρίας και του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και δύο επανδρωμένα ασθενοφόρα από τα οποία το ένα θα ακολουθήσει τους τελευταίους δρομείς παρέχοντας βοήθεια όπου παραστεί ανάγκη. Επιπλέον κατά μήκος της διαδρομής θα κινούνται δύο μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ, ενώ στον τερματισμό αλλά και στη διαδρομή θα υπάρχουν Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, έτοιμοι να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Χρονικό όριο
Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της απόστασης των 10 χλμ. είναι 1:40. Για το χρονικό διάστημα αυτό θα έχει παραχωρηθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας επί της παραλιακής λεωφόρου, ενώ επί της Διαδόχου Παύλου θα  έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Για το λόγο αυτό συνιστάται στους δρομείς να τρέχουν εντός της οριοθετημένης με κώνους λωρίδας έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Μετά το χρονικό όριο της 1:40 οι συμμετέχοντες θα κινούνται με προσωπική τους ευθύνη και ιδανικά όχι πάνω στη διαδρομή αλλά στο πεζοδρόμιο. Εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες, για οποιονδήποτε λόγο εγκαταλείψει την προσπάθειά του, θα πρέπει, αν είναι σε θέση, να κατευθυνθεί προς τον πλησιέστερο σημείο υποστήριξης (θα υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο) ή να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο των διοργανωτών κατά μήκος της διαδρομής.
Σε περίπτωση που δε χρήζει ιατρικής βοήθειας, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη. Διαφορετικά για τη μεταφορά του θα φροντίσουν οι διοργανωτές.

Διαδικασία τερματισμού
Συγχαρητήρια! Μόλις τερματίσατε στον 30ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.
Αφού περάσετε κάτω από την αψίδα τερματισμού και τους τάπητες χρονομέτρησης καλό θα είναι να συνεχίσετε περπατώντας προς τον σταθμός υδροδοσίας έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός.
Στη συνέχεια και αφού αφαιρέσετε το chip χρονομέτρησης (θα υπάρχει ειδική ομάδα εθελοντών για να σας βοηθήσει) και το παραδώσετε θα σας απονεμηθεί το αναμνηστικό μετάλλιο και το δίπλωμα του αγώνα στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως βασικό θέμα αυτό της πρώτης διοργάνωσης. Στη συνέχεια θα υπάρχει νερό και μπανάνες της εταιρείας DOLE για όλους για γρήγορη αποκατάσταση.
Επισημαίνουμε ότι τα chips χρονομέτρησης επιστρέφονται υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στους διοργανωτές.
Σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή
του chip (επικοινωνήστε στο 2117506685).

Σας ευχαριστούμε θερμά, για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε να ζήσουμε μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

Πρόσβαση στον αγώνα.

Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 1).
Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης.
Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκιδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
Η απόσταση από την στάση μέχρο τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).

Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr
Τέλος όσοι θα χρησιμοποιήσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητο είναι προτιμότερο να σταθμεύσουν στον χώρο απέναντι από το Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά, στον χώρο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 1).

 

Θεατές
Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα του 30ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)