Πλήρης αδιαφορία από τα ΕΤΑ για τον Σχινιά.

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται, με πρωτοβουλία της ΕΚΟΦΝΣ, η επισκευή του στίβου του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά προκειμένου να είναι έτοιμος για τον 1ο Αγώνα Αξιολόγησης στις αρχές Μαρτίου(2-3).

 

Η Κωπηλατική Ομοσπονδία παρότι δεν έχει την ευθύνη της εγκατάστασης που ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, και με δεδομένο ότι η εγκατάσταση χρησιμοποιείται από σχολές Θαλασσίου σκι, την ΕΟΚΚ κ.α, αναγκάστηκε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κάλυψη της δαπάνης ώστε να μπορεί να λειτουργήσει για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων αλλά και των διοργανώσεων που πραγματοποιεί (δοκιμασίες για επιλογή αθλητών στις εθνικές ομάδες, Πρωταθλήματα κλπ).

 

Ήδη τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την επισκευή του στίβου τοποθετούν νέα συρματόσχοινα και μπαλάκια στις διαδρομές του στίβου, καθαρίζουν τα χόρτα και αποκαθιστούν ότι άλλες ζημιές έχουν προκληθεί από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

 

Καμία προσπάθεια αξιοποίησης

 

Δυστυχώς το παραπάνω δεν είναι το μόνο θέμα που υπάρχει με τα ΕΤΑ. Οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης δεν επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σοβαρά ώστε να βρεθεί λύση ούτε στη λειτουργία του ξενώνα και να γίνουν ανταγωνιστικοί προς τα ξενοδοχεία της περιοχής, με αποτέλεσμα οι Ελληνικές εθνικές ομάδες να μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής (με πολύ χαμηλότερο κόστος) αλλά και ομάδες από Σουηδία και Λιθουανία που ήθελαν να έρθουν στο Σχινιά για προετοιμασία ακύρωσαν τελικά τη μετακίνηση τους στην Ελλάδα θεωρώντας παράλογο να υπάρχει ξενώνας μέσα στο στίβο και να πρέπει καθημερινά να μετακινούνται πρωί – απόγευμα για τις προπονήσεις τους. Για τους ίδιους λόγους ανεβλήθησαν τα προπονητικά κοινόβια τριών κωπηλατικών ομάδων (25-50 άτομα έκαστο) που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν την Αθήνα για την προετοιμασία τους τον Μάρτιο & Απρίλιο μήνα.

 

Αν και σήμερα με τα υπάρχοντα στη χώρα προβλήματα δεν κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αξιοποιήσουμε την ολυμπιακή κληρονομιά -με πράξεις και όχι με «εύηχα λόγια»- και να δραστηριοποιήσουμε τον αθλητικό τουρισμό προς τελικό όφελος της Ελληνικής οικονομίας,  πότε σκέπτονται οι έχοντες την επίβλεψη τους να τα δραστηριοποιήσουν;  Όταν θα έχουν καταρρεύσει πλήρως;

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)