Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έρχεται το «SantoriniExperience»!

Νιώσε την ενέργεια σου να εκρήγνυται στο «SantoriniExperience»! Το απόλυτο αθλητικό γεγονός που έρχεται στις 01-03 Μαΐου 2015,στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης!

 

Το Σάββατο 02 Μαΐου η εμπειρία για τους συμμετέχοντες ξεκινάει με την ονειρική κολυμβητική διαδρομή του 1.5 μιλίου (2.4 χλμ). Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό στο λιμανάκι του ηφαιστείου, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην προβλήτα του παλιού λιμανιού των Φηρών σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού. Οι αθλητές θα μεταφερθούν με καραβάκι στο χώρο εκκίνησης και θα πρέπει να βρίσκονται στο παλιό λιμάνι τουλάχιστον 1 ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης.Για την πρόσβασή τους στο παλιό λιμάνι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τελεφερίκ που συνδέει τα Φηρά με το παλιό λιμάνι.

 

Την Κυριακή 03 Μαΐου η δράση μεταφέρεται στην Οία. Η διαδρομή του «Santorini Experience», με κατεύθυνση προς τα Φηρά, είναι μία από τις ομορφότερες για τρέξιμο, αφού οι μαγικές πανοραμικές εικόνες του ηφαιστείου, της καλντέρας και των χρωμάτων της ηφαιστειακής πέτρας, θα εντυπωσιάσουν τους αθλητές όλων των αποστάσεων.

Αγωνιστικά, οι υψομετρικές εναλλαγές σε όλες τις διαδρομές των 5, 10 και 15χλμ,  θα δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις των συμμετεχόντων. Οι διαδρομές δεν έχουν επικίνδυνα σημεία αλλά περιλαμβάνουν σκαλοπάτια, χαλίκι, πέτρινα μονοπάτια και ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι που θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στα κατηφορικά κομμάτια του.

 

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των διαδρομών βρίσκονται στο ίδιο σημείο (Οία, Εργοστάσιο Αφαλάτωσης), με τους αθλητές της απόστασης των 5χλμ να πραγματοποιούν αναστροφή στα 2,5χλμ (1ος σταθμός ανεφοδιασμού), τους αθλητές των 10χλμ στα 5χλμ (2ος σταθμός ανεφοδιασμού) και τους συμμετέχοντες των 15χλμ στα 7,5χλμ (3ος σταθμός ανεφοδιασμού).

Στις διαδρομές δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση, ούτε ηλικιακές κατηγορίες, καθώς μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα.

 

Για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στις διαδρομές και στους κανονισμούς του «SantoriniExperience», μπορείτε να μπείτε στο ακόλουθο link: http://www.santoriniexperience.com/event_routes.html

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση θα προσφέρει μέρος των εσόδων από κάθε συμμετοχή στην συγκέντρωση ενός συνολικού ποσού που θα προσφερθεί στον Δήμο Θήρας για την κατασκευή στίβου σε στάδιο του νησιού.

 

Οι συμμετοχές για τον αγώνα θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 30/04/2015 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: www.santorini-experience.com/registration.php ή μπορούν να πραγματοποιηθούν εναλλακτικά στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά.

 

Για την παραλαβή των αριθμών θα λειτουργήσει γραμματεία του αγώνα στον χώρο εκκίνησης, την Κυριακή 03/05/2015 από τις 7:30 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. Την Παρασκευή 01/05 και το Σάββατο 02/05 οι αθλητές θα μπορούν να παραλάβουν το αγωνιστικό τους πακέτο και στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές.

 

Για όποιον επιθυμεί να ταξιδέψει στην Σαντορίνη και να συμμετάσχει στο «SantoriniExperience», θα λάβει έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά του εισιτήρια (επιβάτης-όχημα) μέσω της BlueStarFerries, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχει πρώτα πληρώσει την συμμετοχή του στον αγώνα και να έχει κάνει την κράτηση του στην TheTravelCompanyExperts, στο τηλέφωνο: +30 215 5608282 (εσωτ. 313).

 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το Δήμο Θήρας τoΔημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και τον τον Όμιλο της ActiveMedia.

 

Χορηγοί:ΈνωσηΞενοδόχωνΣαντορίνης, Blue Star Ferries, Reef, The North Face, Alafouzos Sport, SantoWines

Υποστηρικτές: Ford Motor Ελλάς, Athina Luxury Suites, Promopark, Memories Beach Hotel, Lifeguard Hellas Training Center

 

Promo Trailer: https://youtu.be/w8F6ZEL5IGI

 

Website:www.santorini-experience.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/SantoriniExperience

Twitter Account: https://twitter.com/Sant_Experience

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCGconq7q45TYim8qFg71XlA

Google+ Page: https://plus.google.com/u/0/b/110202716050196467073/110202716050196467073

Hashtag: #SantoriniExperience

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)