Δρομική επανάσταση στη Θεσσαλονίκη;

Μια δρομική επανάσταση ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Απριλίου, με σύνθημα τη συναδέλφωση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά. Με περισσότερους από 12.000 δρομείς, ενήλικες και παιδιά, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου η διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στη Θεσσαλονίκη.

 

Εκτός από τον Μαραθώνιο δρόμο με εκκίνηση την Πέλλα, πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμη Δρόμοι μέσα στην πόλη, αυτοί των 5 & 10 χλμ., καθώς και οι διαδρομές κοινωνικής προσφοράς και μαθητών, 1000μ. η καθεμία. Για πολλές ώρες το κέντρο της πόλης είχε γεμίσει με θετική ενέργεια που εξέπεμπαν οι δρομείς και ο κόσμος που τους χειροκροτούσε και χαιρόταν για τις προσπάθειές τους.

 

Η φετινή ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», καθιστώντας τον αγώνα ένα σημαντικό αθλητικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γεγονός για την πόλη.

 

Στην αφετηρία της Πέλλας βρέθηκαν 1.400 μαραθωνοδρόμοι, ενώ στον αγώνα των 10χλμ συμμετείχαν 2.800 δρομείς και στον αγώνα των 5χλμ 4.500 δρομείς. Μαζί με τους 1.700 μαθητές δημοτικών σχολείων που έτρεξαν στα 1.000μ. και τους 1.600 συμμετέχοντες στα 1.000μ. κοινωνικής προσφοράς, ο αριθμός των δρομέων που πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας προσέγγισε τους 12.000!

 

Οι στόχοι της διοργάνωσης επιτεύχθηκαν σε όλα τα επίπεδα. Σε αθλητικό, με την εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων, σε περιβαλλοντικό, με το μήνυμα «Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι μαραθώνιος» που έστειλαν οι μαθητές και τη δενδροφύτευση που ακολούθησε τον αγώνα τους, καθώς και σε κοινωνικό, με το μήνυμα αλληλεγγύης και τη στήριξη που προσέφεραν στα συνεργαζόμενα μη κοινωνικά σωματεία και οργανισμούς όσοι έτρεξαν στα 1.000 μέτρα.

 

Πλέον, οι χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 19 Οκτωβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου, ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)