S- Works Trivent

Για την Specialized το Τρίαθλο αποτελεί  πολύ υψηλή προτεραιότητα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι συνεχώς η γκάμα των τριαθλητικών της προιόντων μεγαλώνει συνεχώς. Επίσης είναι σαφές ότι το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας συνεχώς  σχεδιάζει και παράγει καινοτόμα προιόντα.

Φυσικά η καινοτομία είναι μέρος της κουλτούρας του αθλήματος και οι Τριαθλητές υιοθετούν πριν από οποιοδήποτε άλλον αθλητή (κολύμβησης, ποδηλασίας, τρεξίματος) κάποια καινοτομία.

Για το 2012 εκτός από το Shiv με το ενσωματωμένο δοχείο η εταιρεία λανσάρει και μία σειρά άλλων προιόντων. Ενα από αυτά είναι το S-Works Trivent,  το παπούτσι ποδηλασίας που επιτρέπει στον αθλητή να φορεθεί πολύ εύκολα αλλά ταυτόχρονα κατά την διάρκεια της ποδηλάτισης να «δένει» σωστά πάνω στο πόδι και να επιτρέπει την καλύτερη επίδοση του αθλητή.

Αυτό που σκέφτηκε η εταιρεία είναι να  κάνει είναι τα εξής :

  1. Το τμήμα της φτέρνας να είναι ανοιχτό στην T1 και να κλείνει καθώς αρχίζει και ποδηλατεί ο αθλητής.
  2. Εχει αφαιρέσει την γλώσσα όπως έχει πράξει σε όλα τα ποδηλατικά παπούτσια τριάθλου. Να σημειώσουμε ότι η γλώσσα του παπουτσιού δημιουργούσε πρόβλημα καθώς όταν πατάει κάποιος το παπούτσι μέχρι να αποκτήσει ταχύτητα λύγιζε η γλώσσα και δεν εισχωρούσε εύκολα το πέλμα.
  3. Εχει δημιουργήσει δική της  πατέντα (την οποία ονομάζει Boa L4 για να προσαρμόσουμε γρήγορα (κλείσουμε- ανοίξουμε) όσο θέλουμε την φτέρνα στο παπούτσι. Για την πατέντα κλεισίματος προσφέρεται ανταλλακτικό κορδόνι.

 

Μερικά ακόμα χρήσιμα χαρακτηριστικά του παπουτσιού :

  1. Είναι συμβατό με τους πάτους του BGFit ώστε ναεπιλέξει ο αθλητής τον πάτο που ταιριάζει στην καμάρα του ποδιού του και ο οποίος θα εξασφαλίσει την αποφυγή τραυματισμών αλλά και την μέγιστη παραγωγή ισχύος. Είναι σημαντικό αυτό καθώς ενώ στο τρέξιμο καταλαβαίνουμε τί σημαίνει να έχει κάποιος πλατυποδία ή πολύ μεγάλη καμάρα θεωρούμε λανθασμένα ότι στην ποδηλασία αυτό δεν παίζει ρόλο.
  2. Εχει σόλα από ανθρακόνημα, ιδιαίτερα σκληρή ώστε να είναι απόλυτα άκαμπτο και να προσφέρει την επιθυμητή μεταφοράς ισχύος.
  3. Εχει μαλακή επένδυση στο εσωτερικό ώστε να φοριέται χωρίς κάλτσα αλλά δίνοντας την αίσθηση της κάλτσας.
  4. To  πάνω μέρος είναι φτιαγμένο από Micromatrix υλικό το οποίο είναι ελαφρύ αλλά ταυτόγχρονα αδιάβροχο και με μεγάλη αντοχή στα συρσίματα στις T1 και Τ2

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)