Run the LAKE 2013

Run the LAKE

Αγώνας Λίμνης Βουλιαγμένης

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Με ιδιαίτερη χαρά η λίμνη Βουλιαγμένης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις  της τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία ‘Run the Lake’. Την αγωνιστική οργάνωση έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων ‘ΕΥΚΛΗΣ’ με την συμμετοχή και υποστήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ενώ ο αγώνας τελείται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων καθώς και την συμμετοχή και υποστήριξη στον εθελοντικό τομέα του ΚΕΘΕΑ.

Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Εκκίνηση και τερματισμός από  τη Λίμνη Βουλιαγμένης με διαδρομή περιμετρικά της θάλασσας, στους κόλπους της Βουλιαγμένης και του Καβουρίου.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκοπός του αγώνα είναι η οικονομική ενίσχυση του ΠΙΚΠΑ για την κατασκευή ειδικού γηπέδου αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά με αμαξίδια. Προς τούτο το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τις εισφορές συμμετοχών και όλες οι χορηγίες θα αποδοθούν για  το σκοπό αυτό.

1.       Στοιχεία Αγώνα

Αφετηρία  και τερματισμός: Λίμνη Βουλιαγμένης

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ώρα έναρξης: 09:30

Απόσταση: 10.000 μέτρα    

2. Πληροφορίες διαδρομής

Η διαδρομή έχει μήκος  10.000 μέτρα με εκκίνηση μέσα από τη Λίμνη Βουλιαγμένης και με πορεία αμέσως δεξιά στο αντίθετο ρεύμα της Ποσειδώνος και στα 800 μέτρα πορεία αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι. Οι δρομείς διασχίζουν περιμετρικά την παραλία Καβουρίου, ακολουθούν πορεία δεξιά  και επιστρέφουν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού  όπου  συνεχίζουν για τον τερματισμό τους απέναντι από την είσοδο της λίμνης Βουλιαγμένης.

Οι τερματίσαντες μπορούν, αν θέλουν, να κολυμπήσουν ‘δωρεάν’, αφού η θερμοκρασία του ιαματικού νερού της λίμνης δεν είναι χαμηλότερη από 23 βαθμούς Κελσίου (εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία).

3.       Ιατρική κάλυψη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα εντός των εγκαταστάσεων της λίμνης παρέχεται ιατρική κάλυψη.

4.    Ναυαγοσωστική υποστήριξη

Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ‘ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.’ (www.pashna.gr) θα παρέχει υπηρεσίες ναυαγοσωστικής υποστήριξης εντός της Λίμνης.

5.       Τροφοδοσία

Σταθμοί με νερό:

  • Στην εκκίνηση-τερματισμό
  • Στα 5 χιλιόμετρα

6.    Χορηγοί

Χορηγός αθλητικού υλικού του αγώνα είναι η εταιρεία PUMA, η οποία προσφέρει σε κάθε αθλητή ένα T-shirt. Σχετικό πεδίο για το μέγεθος του T-shirt θα βρείτε στην αίτηση εγγραφής.

7.    Δηλώσεις συμμετοχής  –  όριο συμμετοχών και καταληκτική ημερομηνία εγγραφής

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά από το επίσημο web site της διοργάνωσηςwww.runthelake.gr, από Δευτέρα 4 Νοεμβρίου μέχρι  την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και με ανώτατο όριο συμμετοχών τους 1.200 δρομείς.

Στην αίτηση εγγραφής θα πρέπει να συμπληρώσετε στο σχετικό πεδίο, το μέγεθος T-shirt που θέλετε να λάβετε. Τα T-shirt είναι προσφορά της εταιρείας αθλητικού υλικού PUMA.

Επίσης πληροφορίες παρέχονται στα web sites www.runthelake.gr καθώς και στα τηλέφωνα: 210 3624860, 210 3615417 (10:00 – 14:00) & 6944512088 κος Λέκκας Παύλος Πρόεδρος του ΕΥΚΛΗ, 6944517723 κος Τσαμπρούνης Χρήστος Γεν. Γραμματέας και 6944330451 κος Περαντωνάκης Γιάννης Ταμίας.

8.    Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ και το ποσό της συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων ‘’ΕΥΚΛΗΣ’’ στην Τράπεζα Πειραιώς

GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052  

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στην ηλεκτρονική αίτηση.

Για την ευόδωση του σκοπού του αγώνα θα μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στο χορηγικό πρόγραμμα ως αρωγός με οποιοδήποτε ποσό επιπλέον του ποσού εγγραφής με συμπληρωματική κατάθεση.  Το επιπλέον χρηματικό ποσό θα αποδοθεί εξ΄ ολοκλήρου για τον σκοπό του αγώνα.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λαμβάνετε αυτόματα ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνσή σας για την εγκυρότητα της συμμετοχής σας και για την οικονομική σας υποχρέωση, η οποία θα πρέπει να τακτοποιηθεί σε διάστημα 3ων ημερών στον τραπεζικό λογαριασμό που θα εμφανιστεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και που αναγράφεται παραπάνω. Η κατάθεση πρέπει να είναι ατομική με ξεχωριστό καταθετήριο για κάθε δρομέα και να αναγράφεται καθαρά το ονοματεπώνυμο του δρομέα. Παρακαλούμε όπως κρατήσετε το καταθετήριο και το προσκομίσετε κατά την παραλαβή του chip χρονομέτρησης και του αριθμού δρομέα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: προβείτε άμεσα στην εγγραφή σας γιατί λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων οι θέσεις θα κλείσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

9.       Δωρεάν συμμετοχές

Χωρίς κόστος μπορούν να συμμετάσχουν οι αθλητές που εντάσσονται στην κατηγορία Α.ΜΕ.Α., λαμβάνοντας όλες τις παροχές και τα προνόμια της διοργάνωσης, συμπληρώνοντας όμως τη δήλωση συμμετοχής και επικοινωνόντας τηλεφωνικά με τους οργανωτές του αγώνα.

10.   Παραλαβή chip χρονομέτρησης & αριθμών

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά. Η  παραλαβή των chip χρονομέτρησης, των αριθμών συμμετοχής και του πακέτου προνομίων του αγώνα, θα γίνεται από τη Λίμνη Βουλιαγμένης με τηνεπίδειξη του παραστατικού κατάθεσης τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • Παρασκευή 13/12, από 10:00-19:00
  • Σάββατο 14/12, από 10:00-19:00

11.   Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 18 ετών. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιής για να συμμετάσχουν στον αγώνα,  παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον του ‘ΕΥΚΛΗΣ’, για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Επίσης, ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη συναίνεση τους στη λήψη φωτογραφιών υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε, ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας και κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξει ο ‘ΕΥΚΛΗΣ’  για την προβολή της διοργάνωσης.

12.   Έπαθλα

  • Διπλώματα και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν
  • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές των κατηγοριών αντρών και γυναικών
  • Μπουρνουζοπετσέτες σώματος της λίμνης Βουλιαγμένης θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών
  • Κάθε συμμετέχων θα λάβει την κάρτα μέλους της λίμνης Βουλιαγμένης με την οποία παρέχονται εκπτώσεις για την είσοδο στη λίμνη, για τις αθλητικές δράσεις και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες
    • H αθλητική Εταιρεία PUMA θα χορηγήσει σε όλους τους τερματίσαντες από ένα T-Shirt

13.   Αναβολή-ακύρωση αγώνα

Ενημέρωση για τυχόν αναβολή και μετάθεση του αγώνα σε άλλη ημερομηνία ή ακύρωσή του λόγω ανωτέρας βίας θα γίνει μέσω των Μ.Μ.Ε. και του επίσημου website της διοργάνωσης.

 

Αναλυτικές  πληροφορίες  για τον αγώνα, το χάρτη διαδρομής, τη φόρμα εγγραφής, τα έπαθλα, τους χορηγούς, εθελοντισμό και αποτελέσματα  στο site www.runthelake.gr και στα τηλέφωνα του Συλλόγου ΕΥΚΛΗ (αναφέρονται παραπάνω)

Την υποστήριξη και marketing της διοργάνωσης ανέλαβε η εταιρεία αθλητικού marketing SUI ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ., www.sui-group.com.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)