Σεμινάριο για προπονητές κωπηλασίας (Παρασκευή 13/4/2018, Σχινιάς)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/04/2018

15:00 – 17:00

 

Α’ Ορθοπαιδική Κλινική, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα, Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence

Διευθυντής: Καθηγητής Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος

 

Πρόγραμμα Ημερίδας:

  1. 15:00 – 15:05

Παρουσίαση του Sports Excellence μέλος του World Association of Sport Performance Center (ASPC), Παναγιώτης Κουλουβάρης.

  1. 15:05 – 15:25

Νέες τεχνολογίες για την παρακολούθηση των προπονητικών φορτίων και ανταπόκρισης των αθλητών σε αυτά. Παρουσίαση του Athletes Monitoring, Τσολάκης Χάρης.

  1. 15:25 – 15:45

Νοητική και Σωματική προετοιμασία αθλητών για εργομετρικές αξιολογήσεις, Χερουβείμ Ευγενία.

  1. 15:45 – 16:05

Η σημασία των βασικών φυσιολογικών παραμέτρων (VO2max, LT2) στο σχεδιασμό και τη παρακολούθηση της έντασης της προπόνησης, Χερουβείμ Ευγενία.

  1. 16:05 – 16:25

Παρουσίαση του εργαστηρίου Sports Excellence, της Κινητής Αθλητιατρικής Μονάδας (ΚΑΜ) εργομετρικών αξιολογήσεων και οι δυνατότητες που προσφέρει σε Προπονητές και Αθλητές Κωπηλασίας, Τσεκούρας Γιάννης – Συμεωνίδης Θεοχάρης.

  1. 16:25 – 16:45

Ερωτήσεις.

  1. 16:45 – 17:00

Απονομή Πιστοποιητικών.

 

 

Οι Ομιλητές:

Κουλουβάρης Παναγιώτης

Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Επίκουρος Καθηγητής Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Sports Excellence

Συμεωνίδης Θεοχάρης

Φυσικοθεραπευτής Sports Excellence, Τμήμα Αθλητικής Αριστείας, Α’ Ορθοπαιδική Κλινική, ΕΚΠΑ

Τσολάκης Χαρίλαος

Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού, ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Sports Excellence, Τμήμα Αθλητικής Αριστείας Α’ Ορθοπαιδική Κλινική

Τσεκούρας Γιάννης 

Βιοχημικός Άσκησης, Sports Excellence, Τμήμα Αθλητικής Αριστείας, Α’ Ορθοπαιδική Κλινική, ΕΚΠΑ

Χερουβείμ Ευγενία  

Εργοφυσιολόγος, Sports Excellence, Τμήμα Αθλητικής Αριστείας, Α’ Ορθοπαιδική Κλινική, ΕΚΠΑ

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)