Σταθμοί ενοικίασης ποδηλάτων

Πέντε δήμοι της Αττικής και δεκατρείς σε όλη τη χώρα θα εγκαινιάσουν σύντομα σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών τους. Οι χρήστες θα εγγράφονται ως συνδρομητές και με τη χρήση μαγνητικής ή πιστωτικής κάρτας ή απλά κωδικών που θα έχουν λάβει μέσω διαδικτύου θα ταυτοποιούνται στους σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων και θα «ξεκλειδώνουν» ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων η πρώτη μισή ή μία ώρα χρήσης θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες, μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες συνδρομές.

Στο Μαρούσι η λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πιλοτικά τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, ενώ θα δημιουργηθούν έξι σταθμοί εξυπηρέτησης, από όπου θα ενοικιάζονται 70 ποδήλατα. Αυτοί θα βρίσκονται στις στάσεις ΗΣΑΠ Μαρούσι και Νερατζιώτισσα, στις πλατείες Ηρώων και Αγίας Λαύρας, στο δημαρχείο Αμαρουσίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Τρεις σταθμοί με 40 ποδήλατα θα λειτουργήσουν στο δήμο Νέας Σμύρνης.

Στο δήμο Μοσχάτου- Ταύρου οι δημότες και οι επισκέπτες θα έχουν μέσα στον Φεβρουάριο πρόσβαση σε 60 ποδήλατα, τα οποία θα προμηθεύονται από πέντε σταθμούς ενοικίασης: τρεις στο Μοσχάτο (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτο και συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Αγίου Κωνσταντίνου) και δύο στον Ταύρο (σταθμός ΗΣΑΠ Ταύρος και πλατεία Ατταλείας).

Στο δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας η εγκατάσταση και η λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων θα γίνει σε ένα μήνα. Στόχος είναι, σύμφωνα με το δήμαρχο Λουκά Τζανή, η σύνδεση με τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, αλλά και με πέντε ακόμα κεντρικά σημεία. Θα διατεθούν 70 ποδήλατα, τα οποία ελπίζει ο δήμαρχος ότι θα δημιουργήσουν την κοινωνική αναγκαιότητα ώστε να ακολουθήσει και η κατασκευή των ποδηλατόδρομων.

Τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης στη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα με 50 ποδήλατα θα τοποθετηθούν από το δήμο Μαραθώνα και υπολογίζεται να λειτουργήσουν πιλοτικά μέσα στο Φεβρουάριο.

Πηγή: www.lifo.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)