Ανοιξαν οι εγγραφές για το Ψάθαθλον.

Δελτίο Τύπου.Υπό την αιγίδα   Ν.Π.Δ.Δ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ –ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΗΡΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ  και του Συλλόγου Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ  Δυτ. Αττικής, διοργανώνονται  αγώνες τριάθλων (ατομικού- ομαδικού)  στα πλαίσια φιλανθρωπικού σκοπού  με στόχο τη διάδοση  του τριάθλου μέσω του (οικογενειακού αθλητισμού)-(δια βίου άθληση με υγιή συναγωνισμό).

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Ψάθα  Aττικής Κυριακή 7  Ιουνίου 2015.  Η  1η εκκίνηση θα δοθεί στις 8.00 π.μ   με (sprint triathlon)   750 μέτρα κολύμπι – 20  χιλ ποδηλασία (Ψάθα –Αλεποχώρι- Ψάθα) –  5 χιλ τρέξιμο. Η 2η εκκίνηση  για μαθητές  θα δοθεί στις 10.30’και  περιλαμβάνει 150 μ. κολύμπι – 2.000 μ. ποδηλασία – 500 μ. τρέξιμο. Οι  αποστάσεις ποδηλασίας- τρεξίματος είναι επίπεδες στα κρυστάλλινα παράλια του Κορινθιακού κόλπου  με φόντο τα όρη Γεράνεια-Πατέρα-Κιθαιρώνα-Ελικώνα. Η κολύμβηση θα είναι τριγωνική.  Ομαδικό με 2 η  3 αθλητές-ες για κάθε αγώνισμα  θα υπάρξει μόνο στην 1η εκκίνηση στην οποία οι αθλητές θα  χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά  ανά αγώνισμα.  Οι  τριαθλητές για να λάβουν συμμετοχή θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως κολυμβητικό σκουφάκι,   ποδήλατο με κράνος και  πιστοποιητικό υγείας . Απαγορεύεται το κολλητήρι στην ποδηλασία και οι ολόσωμες κολυμβητικές στολές (επιτρέπονται τα κορμάκια). Οι μικροί μαθητές-τριες θα συνοδεύονται από τους γονείς τους στην γραμματεία για τον αριθμό συμμετοχής τους και έχουν το δικαίωμα να κολυμπήσουν με  μπρατσάκια και να ποδηλατήσουν με βοηθητικές ρόδες. Στην 1η εκκίνηση   θα βραβευτούν με κύπελλα οι τρείς πρώτοι –πρώτες  στο ατομικό,  και τα ομαδικά  με ένα κύπελλο. Επίσης θα βραβευτούν οι ηλικιακές κατηγορίες αντρών γυναικών  39-49     49 – άνω  με κύπελλο οι 1οι και μετάλλια 2οι 3οι .  Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια. Για την ασφάλεια των αθλητών θα  προβλεφτούν  τα απαραίτητα μέτρα.  Hοργανωτική   επιτροπή παρακαλεί τους  αγωνιζόμενους  να  είναι  μία ώρα  πιο νωρίς στην γραμματεία για την συμμετοχή τους.

Οι  συμμετέχοντες θα πρέπει  θα καταβάλουν  το συμβολικό ποσό των 15 ευρώ από τα οποία θα αφαιρεθούν τα  έξοδα  αγώνα και τα υπόλοιπα θα δοθούν  στον Σύλλογο  Φλόγα (Παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια). Θα αναγράφουν  το όνομά τους στο έντυπο κατάθεσης Εθνικής τράπεζας του  δικαιούχου (εντεταλμένου Συλλόγου Απόλλων) Αναστάσιου Σταθόπουλου υπ’ αριθ. 188/631484-84    ΙΒΑΝ GR 9001101880000018863148484    και  θα το αποστέλλουν μαζί με την φόρμα αγωνιστικής συμμετοχής τους  ηλεκτρονικά στο e-mail:   tasos.sta52@gmail.comή στο fax210-4960407 με πλήρες στοιχεία και τηλ.επικοινωνίας.  O μικρός αγώνας για μαθητές είναι δωρεάν.  Η  εκκίνηση στις 8.00 γίνεται  όπως τις προηγούμενες χρονιές  προς αποφυγή της ζέστης  και την μετέπειτα  μεγάλη κάθοδο των  αυτοκινήτων η οποία θα δυσκόλευε  σε μεγάλο βαθμό  το έργο  της τροχαίας στο αγώνισμα της ποδηλασίας. Οι ενδιαφερόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής  μπορούν να έρθουν  στην  περιοχή   μέσω Μάνδρας-Βιλλίων,  ή μέσω Μεγάρων.

Για  περισσότερες πληροφορίες  στο    69455362806945536280.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)