Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νέα Ημερομηνία Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νέα Ημερομηνία Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Όπως είναι γνωστό Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και οι Παράλληλοι Αγώνες,  διεξάγονται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Μαΐου σε όλο το εύρος του Φαληρικού Όρμου.

Το 2011 έγιναν την Πρωτομαγιά, για φέτος είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την Κυριακή 6 Μαΐου και για το 2013, θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Μαΐου.

Μετά την πρόσφατη προκήρυξη των Βουλευτικών εκλογών για την Κυριακή 6/5/2012 και την επίπονη συνεννόηση που προηγήθηκε με όλους τους φορείς που εμπλέκονται και βοηθούν στο να γίνουν οι αγώνες,  η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, θα είναι αναγκαστικά η  Κυριακή 13/5/2012.

Οι Αγώνες και η Τοποθεσία:

 

Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου: Μαρίνα Φλοίσβου – Πάρκο Καλλιθέας – Σ.Ε.Φ.

 1. · Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου, 21.097 μ.
 2. · Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου (2 δρομείς)
 3. · 1/4 Μαραθώνιος Αγώνας Δρόμου
 4. · Chiquita  Αγώνας Νεότητας
 5. · Chiquita Αγώνας Μικρών Παιδιών
 6. · Δυναμικό Βάδισμα
 7. · Φιλανθρωπικός Αγώνας (Charity Run)
 8. Xinis – Αγώνας Διασκέδασης (Athens Fun Run – Coastal  Zone)

Οι Εκδηλώσεις:

 1. εθελοντισμού ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 2. ECO – Περιβάλλον. Στάση Ζωής.
 3. Μουσική & ΜΟΥΣΙΚΟΙ πάνω στο κύμα
 4. Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά 4-14 χρονών
Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για την αναγκαστική αυτή αλλαγή:
 • από τους Ευρωπαίους φίλους δρομείς που είχαν εντάξει τον αγώνα στους σχεδιασμούς τους και χρειάζεται τώρα κάποιοι εξ αυτών ή να καταβάλουν πρόσθετη δαπάνη για την αλλαγή της ημερομηνίας  ή να μην παρευρεθούν στους αγώνες.
 • από όποιους δρομείς έχουν ήδη γραφτεί και για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους δεσμεύονται και δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στη νέα ημερομηνία
 • Από τους φίλους δρομείς και τις διοργανώσεις της επόμενης Κυριακής,  κυρίως του  Λαϊκού Αγώνα Δρόμου (επί ασφάλτου) «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2012».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)