ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/2016 (14/4/2016)
Το Δ.Σ της ΠΟΠΑ σε συνεδρίασή του στις 5 Απριλίου 2016, αποφάσισε τα παρακάτω :
- Επιτέλους αποκαταστάθηκε η νομιμότητα με την ψήφιση των διατάξεων που περιέχονται στον νόμο 4373/2016 και συγκεκριμένα την αναγνώριση και αποδοχή από την Γ.Γ.Α. των πτυχίων ειδίκευσης του ποδοσφαίρου των ΤΕΦΑΑ χωρίς την «εξέταση – έλεγχο» από την UEFA με την λογική του αυτοδιοίκητου.
Η ΠΟΠΑ είχε επισημάνει εδώ και καιρό αυτόν τον ανεπίτρεπτο υποβιβασμό της αξίας των Ελληνικών Πανεπιστημιακών πτυχίων ειδικότητας.
- Θεωρεί απαράδεκτη και αντικανονική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τάεκβοντο να αποκλείσει την Ελληνική Ομοσπονδία από διεθνείς διοργανώσεις επειδή η Ελληνική Πολιτεία, το ίδιο το Ελληνικό κράτος δια του πλέον αρμόδιου οργάνου του, την Γ.Γ.Α, δεν αναγνωρίζει κάποια “διπλώματα προπονητών” που αποκτήθηκαν σε “σχολές – σεμινάρια” με αμφισβητούμενου επιστημονικού κύρους πρόγραμμα μαθημάτων , που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Τάεκβοντο σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο.
Καλεί την Γ.Γ.Α να μην υποκύψει σε τέτοιου είδους «πιέσεις» και να προχωρήσει σε πιο αυστηρούς ελέγχους των διπλωμάτων προπονητών που προέρχονται από διάφορες «σχολές» του εξωτερικού, διότι έχουμε διαπιστώσει ότι προσκομίζονται για απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή πτυχία που υπολείπονται των προγραμμάτων σπουδών των Ελληνικών σχολών προπονητών και δεν πληρούν τους όρους του νόμου για την αναγνώριση ισοτιμίας τίτλων προπονητών που έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό.
Η ΠΟΠΑ συνεχίζει να ζητάει από την πολιτεία την γενικότερη αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των σχολών προπονητών και την ποιοτική αναβάθμισή τους σύμφωνα με τις γραπτές προτάσεις που έχει καταθέσει για να εκλείψει το ισχύον απαράδεκτο σύστημα των σχολών της Γ.Γ.Α .
Χρειάζεται επιτέλους να υπάρξει ένας επιστημονικά ορθός και νομικά ενιαίος τρόπος λειτουργίας σχολών προπονητών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και καθορισμός όμοιων επιπέδων προπονητών.
Η Ομοσπονδία μας θα είναι συμπαραστάτης και συνεργάτης της Πολιτείας δια μέσου των καθ’ ύλην αρμοδίων οργάνων της, σε κάθε απόφαση για την αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα προπονητή αλλά και θα κρίνει αυστηρά τις όποιες τυχόν λανθασμένες αποφάσεις προκύψουν στο μέλλον.
Το Δ.Σ της Π.Ο.Π.Α.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)