Προπόνηση κολύμβησης : Poolmate Pro by Swimovate


Κείμενο/ Test Αθλητικού Εξοπλισμού : Σπύρος Γκοτζιάς. Το POOLMATE PRO της εταιρίας Swimovate είναι ένα ρολόι που επιτρέπει σε κάποιον οχι  μόνο να  παρακολουθεί τα περάσματα του στην κολύμβηση αλλά και να τα αποθηκεύει.

Eπίσης μπορεί  να κατεβάσει τα δεδομένα αργότερα απο το ρολόι στον υπολογιστή του.

Η δυνατότητα αυτή να αποθηκεύει τα δεδομένα για προβολή του στον υπολογιστή το κάνει μοναδικό. Eίναι πολύ λεπτό , μικρότερο από το μέσο μέγεθος των αθλητικών  ρολογιών κάνοντας  ιδανικό για χρήση του στη πισίνα.

Πριν το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να κάνετε κάποιες απλές ρυθμίσεις όπως :

1. Να ορίσετε σε ποιο καρπό φοράτε το ρόλοι

2. Tο μήκος της πισίνας βάρος σας έτσι ώστε να  γινεται ο υπολογισμός των θερμίδων που καταναλωνονται στην προπόνηση.

Τώρα το ρόλοι είναι έτοιμο για χρήση.

Στην πισίνα

Κατά την άφιξή σας στην πισίνα, υπάρχει μόνο ένα κουμπί που θα θέλετε να πατήσετε, το κουμπί Start.

Θα ξεκινήσει άμεσα η καταμέτρηση του χρόνου, οπότε τότε ξεκινάτε να κολυμπάτε.

Το ρολόι καταγράφει τα μέτρα που κολυμπάτε, το ρυθμό των περασμάτων σας , τις χεριές σας , τους γύρους , την αποδοτικότητα των χεριών σας και τις θερμίδες.

Όταν θέλετε να σταματήσετε για ξεκούραση (να πιαστείτε από τον τοίχο) δεν έχετε παρά να πατήσετε πάλι το κουμπί Start και αυτόματα περνάτε στο Pause Mode .

Όταν θέλετε να ξεκινήσετε πάλι πατάτε το Start και ξεκινά το καινούργιο σετ.

Λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά για όλα τα στυλ κολυμβησης:ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα.

 

Επιπρόσθετες χρήσεις

Το ρολόι διαθέτει επίσης χρονόμετρο και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τρέξιμο στο ποδήλατο και στο τρίαθλο.

Τέλος διαθέτει Ώρα-Ημερομηνία-Ξυπνητήρι-Φωτισμό

 

Λογισμικό

Με την χρήση του λογισμικού και της ειδικής πλατφόρμας που διατίθεται με την συσκευή μπορείτε να ανεβάσετε τα δεδομένα της προπόνησης σας στον υπολογιστή και να τα αναλύσετε.

Μπορείτε να διατηρήσετε αρχείο με τις προπονήσεις σας και να βλέπεται την πρόοδο σας ως αφορά την τεχνική σας και τους χρόνους σας.

 

Συνολική Αξιολόγηση

Ύστερα από μια εβδομαδιαία χρήση για την δοκιμή του αξίζει να σημειώσω τα παρακατω:

Ειναι ιδιαίτερα απλό στην χρήση τού τα ψηφιά της οθόνης του είναι ευδιάκριτα

Η εφαρμογή στον υπολογιστή είναι αρκετά απλή και μπορείς να δεις αναλυτικά τις προπονήσεις σου καθώς και  στατιστικά όλων των προπονήσεων.

Η τεχνολογία του βασίζεται στην ανίχνευση της στροφής και έτσι αυτόματα καταχωρεί το πέρασμα σας,

Το ρολόι αυτό αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο του κολυμβητή βοηθώντας τον να βελτιωθεί τόσο στην τεχνική του όσο και στην απόδοση του στις προπονήσεις του.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)