Ποδηλασία : Ανακοίνωση της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών.

Ανακοίνωση της Ποδηλατικής Ενωσης Παλαιμάχων Αθλητών σχετικά με τα Brevet.

Ο θεσμός των μπρεβετ στην χώρα μας ήρθε το 2003.

Από τότε μέχρι και σήμερα η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή με την άνθιση των brevet,  την δημιουργία και τέλεση  όλο και περισσότερων εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την πετυχημένη παρουσία της Ελληνικής αποστολής στο PBP του 2011. Έχουν ακολουθήσει άλλες τρείς παρουσίες Ελλήνων στο κορυφαίο γεγονός των  απανταχού φίλων των brevet  παγκοσμίως, που διεξάγεται κάθε 4 χρόνια.

Η ΠΕΠΑ με την πλήρη εξουσιοδότηση  του Audax-Club-Parisian  έχει  δώσει στα brevet την αίγλη που τους αρμόζει κάνοντας τα γνωστά σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Υπεύθυνος για όλη αυτή την πετυχημένη πορεία, τον σχεδιασμό  αλλά και συνεργασία με τις Γαλλικές αρχές είναι το  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΑ κύριος Χάρης Πλέγας.

Η φετινή χρονιά είναι η πιο πλούσια χρονιά από πλευράς διαδρομών και εκδηλώσεων καθώς υπάρχουν 20 brevet. Η προσπάθεια που γίνεται  τον τελευταίο καιρό, έχει σαν στόχο να καλυφθεί μεγάλο μέρος του ποδηλατικού κοινού με αρκετές εκδηλώσεις, καλύπτοντας  γεωγραφικά περισσότερες περιοχές της χώρας μας, αλλά και βαθμούς δυσκολίας  ανάλογα με τις ικανότητες  των συμμετεχόντων.

Ενημερωτικά ο σχεδιασμός για το 2014 έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο και μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον  για την διοργάνωση 17 brevet. Η προθεσμία για την υποβολή brevet (σχεδίαση διαδρομής και κάλυψη αναγκών) για το 2014 τελειώνει στις 9/09/2013.   Η εμπειρία του κυρίου Πλέγα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της ομάδας που τον πλαισιώνει και βοηθά στην τέλεση των εκδηλώσεων,  είναι δεδομένη και τα αποτελέσματα κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακά. Βασικός άξονας όλων αυτών είναι ο  εθελοντισμός και η αφιλοκερδή προσφορά των ανθρώπων που εργάζονται για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Παρ όλα αυτά όμως, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν μεμονωμένες ενέργειες  που προσβάλουν κυρίως  όλους εκείνους  που βοηθούν στο να περατωθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των brevet όσο και την προσπάθεια του κου Πλέγα για την διατήρηση της καλής συνεργασίας με το Audax-Club-Parisian.  Γραφόμενα συμμετεχόντων  brevet,  σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης   σχετικά με συγκεκριμένες εκδηλώσεις (τέλεση του χρόνου που πραγματοποιείται, διαδρομή κλπ) και κυρίως αήθη κριτική , προκαλεί την οργή όλων εκείνων που εργάζονται για τα brevet και  διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η συμπεριφορά ορισμένων κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, οι παράλογες απαιτήσεις  τους σχετικά με την αθέτηση κανονισμών, καθώς και η παράκαμψη της ΠΕΠΑ σαν βασικός διοργανωτής των μπρεβετ στην Ελλάδα είναι  κάτι που η ΠΕΠΑ οφείλει να προστατέψει και δικαιούται να το πράξει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών στηρίζει απόλυτα τον κύριο Χάρη Πλέγα στις αποφάσεις που λαμβάνει με σκοπό την καλύτερη και απρόσκοπτη διενέργεια των εκδηλώσεων–brevet .

Κάθε ενέργεια που προσβάλει και δημιουργεί προβλήματα  απ’ όπου και αν προέρχεται θα λαμβάνει την ανάλογη αντιμετώπιση εκ μέρους τόσο της ΠΕΠΑ όσο και του κυρίου Πλέγα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)