Αγώνες Τριάθλου: 6o Τρίαθλο Πάρου & Mini Aquathlon-Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

6o Τρίαθλο Πάρου & Mini Aquathlon-Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

1ο Mini Aquathlon – εκκίνηση 09:30 6ο Τρίαθλο Πάρου – εκκίνηση 11:30

Το Τρίαθλο Πάρου απευθύνεται σε εφήβους άνω των 13 ετών και ενήλικες και περιλαμβάνει κολύμβηση στον κόλπο του μοναστηρίου, ποδηλασία δρόμου στην ευρύτερη περιοχή, και off road τρέξιμο στα πανέμορφα μονοπάτια του Παρκου. Αποτελεί μια ευχάριστη και εύκολη εισαγωγή στον κόσμο της δράσης με στοιχεία τόσο τριάθλου όσο και αγώνα περιπέτειας. Μην σας ξεγελούν οι μικρές του αποστάσεις… αν και μικρό είναι απαιτητικό τουλάχιστον για τους αθλητές του ατομικού ! Τα ομαδικά και στα δύο αγωνίσματα απευθύνονται σε όλους όσους έχουν κέφι και διάθεση για μια ευχάριστη αθλητική εμπειρία χωρίς πολλές απαιτήσεις, γίνονται με την μορφή σκυταλοδρομίας και την κάθε ομάδα μπορούν να απαρτίζουν δύο ή τρείς αθλητές ανεξαρτήτως φύλου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στίς 11.30 και οι αθλητές παρακαλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία από τις 10.30.

Κατηγορίες: • Ατομικό εφήβων (13-18 ετών) • Ατομικό νεανίδων (13-18 ετών) • Ατομικό ανδρών: (άνω των 18) • Ατομικό γυναικών(άνω των 18) • Ομαδικό εφήβων (13-18 ετών) • Oμαδικό ενηλίκων (άνω των 18) Στο ατομικό: Οι αθλητές διαγωνίζονται κατά σειράν και χωρίς διάλειμμα στα ακόλουθα: περί τα 500 μ. κολύμβηση, 15 χλμ. Ποδηλασία και 2,5 χλμ.τρέξιμο. Στο ομαδικό: Οι ομάδες είναι μικτές και αποτελούνται από δύο ή τρείς αθλητές. Ο πρώτος αθλητής-τρια διαγωνίζεται στην κολύμβηση, ο δεύτερος-η στην ποδηλασία, ο τρίτος στο τρέξιμο. Γίνεται με την μορφή σκυταλοδρομίας, οι αθλητές παραδίδουν ο ένας στον άλλο ένα περιβραχιόνιο και μετράει ο συνολικός χρόνος της κάθε ομάδας.

Το Mini Park Aquathlon απευθύνεται σε παιδιά 5- 12 ετών και περιλαμβάνει κολύμβηση στον κόλπο του μοναστηρίου και off road τρέξιμο στα μονοπάτια και την παραλία του Πάρκου. Χωρίζεται σε ατομικό και ομαδικό σε δύο μικτές ηλικιακές κατηγορίες, και ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με το Τρίαθλον Πάρου

Κατηγορίες mini Park Aquathlon: • Small mini Park Aquathlon ( 50 μ κολύμβηση, 300 μ τρέξιμο) • Μικτό ατομικό (5-8 ετών αγόρια ,κορίτσια) • Mini Park Aquathlon (200 μ κολύμβηση, 1000μ τρέξιμο • Μικτό ατομικό (9-12 ετών αγόρια ,κορίτσια) • Μικτό ομαδικό (9-12 ετών αγόρια ,κορίτσια)

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στίς 9.30 π.μ και οι μικροί αθλητές παρακαλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία από τις 8.30 π.μ.

 

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ: • Οι συμμετέχοντες και στα δύο αγωνίσματα πρέπει να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό για όλα τα αθλήματα και οι ποδηλάτες πρέπει να φορούν απαραίτητα κράνος. Στην γραμματεία υπάρχουν διαθέσιμα 5 κράνη που μπορούν να δανειστούν οι αθλητές-τριες αφήνοντας την ταυτότητα τους.

  • Όλα τα παιδιά για το Mini Aquathlon πρέπει να συνοδεύονται από έναν κηδεμόνα. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών χρειάζονται αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ικανότητας άθλησης & συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους.
  • Kόστος συμμετοχής: €5/άτομο.
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015
  • Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Πάρκο Πάρουκαι με την Ευζωΐα Wellness Activities: efzoiasmile@gmail.com
  • Στα πλαίσια του Τρίαθλου και του Mini Aquathlon κατά την διάρκεια του αγώνα, μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκέδασουν στο ADVENTURE PARK της Ευζωίας Wellness Activities.
  • Παράλληλες δράσεις: Πεζοπορία στα μονοπάτια του Πάρκου μετά την λήξη του αγώνα.

 

* Όλοι οι αθλητές/-τριες κάτω των 18 ετών χρειάζονται αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ικανότητας άθλησης και συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους.

Το 6ο Τρίαθλο Πάρου και το 1ο Mini Park Aquathlon συνδιοργανώνουν το Πάρκο Πάρου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάρου, η Ευζωία Wellness Activities και ο Ομίλος Θαλάσσιου Σκι Πάρου με την υποστήριξη του Water Ski Zone και της Eλληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)