Αγώνες Τριάθλου: 6o Τρίαθλο Πάρου & Mini Aquathlon-Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

6o Τρίαθλο Πάρου & Mini Aquathlon-Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

1ο Mini Aquathlon – εκκίνηση 09:30 6ο Τρίαθλο Πάρου – εκκίνηση 11:30

Το Τρίαθλο Πάρου απευθύνεται σε εφήβους άνω των 13 ετών και ενήλικες και περιλαμβάνει κολύμβηση στον κόλπο του μοναστηρίου, ποδηλασία δρόμου στην ευρύτερη περιοχή, και off road τρέξιμο στα πανέμορφα μονοπάτια του Παρκου. Αποτελεί μια ευχάριστη και εύκολη εισαγωγή στον κόσμο της δράσης με στοιχεία τόσο τριάθλου όσο και αγώνα περιπέτειας. Μην σας ξεγελούν οι μικρές του αποστάσεις… αν και μικρό είναι απαιτητικό τουλάχιστον για τους αθλητές του ατομικού ! Τα ομαδικά και στα δύο αγωνίσματα απευθύνονται σε όλους όσους έχουν κέφι και διάθεση για μια ευχάριστη αθλητική εμπειρία χωρίς πολλές απαιτήσεις, γίνονται με την μορφή σκυταλοδρομίας και την κάθε ομάδα μπορούν να απαρτίζουν δύο ή τρείς αθλητές ανεξαρτήτως φύλου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στίς 11.30 και οι αθλητές παρακαλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία από τις 10.30.

Κατηγορίες: • Ατομικό εφήβων (13-18 ετών) • Ατομικό νεανίδων (13-18 ετών) • Ατομικό ανδρών: (άνω των 18) • Ατομικό γυναικών(άνω των 18) • Ομαδικό εφήβων (13-18 ετών) • Oμαδικό ενηλίκων (άνω των 18) Στο ατομικό: Οι αθλητές διαγωνίζονται κατά σειράν και χωρίς διάλειμμα στα ακόλουθα: περί τα 500 μ. κολύμβηση, 15 χλμ. Ποδηλασία και 2,5 χλμ.τρέξιμο. Στο ομαδικό: Οι ομάδες είναι μικτές και αποτελούνται από δύο ή τρείς αθλητές. Ο πρώτος αθλητής-τρια διαγωνίζεται στην κολύμβηση, ο δεύτερος-η στην ποδηλασία, ο τρίτος στο τρέξιμο. Γίνεται με την μορφή σκυταλοδρομίας, οι αθλητές παραδίδουν ο ένας στον άλλο ένα περιβραχιόνιο και μετράει ο συνολικός χρόνος της κάθε ομάδας.

Το Mini Park Aquathlon απευθύνεται σε παιδιά 5- 12 ετών και περιλαμβάνει κολύμβηση στον κόλπο του μοναστηρίου και off road τρέξιμο στα μονοπάτια και την παραλία του Πάρκου. Χωρίζεται σε ατομικό και ομαδικό σε δύο μικτές ηλικιακές κατηγορίες, και ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με το Τρίαθλον Πάρου

Κατηγορίες mini Park Aquathlon: • Small mini Park Aquathlon ( 50 μ κολύμβηση, 300 μ τρέξιμο) • Μικτό ατομικό (5-8 ετών αγόρια ,κορίτσια) • Mini Park Aquathlon (200 μ κολύμβηση, 1000μ τρέξιμο • Μικτό ατομικό (9-12 ετών αγόρια ,κορίτσια) • Μικτό ομαδικό (9-12 ετών αγόρια ,κορίτσια)

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στίς 9.30 π.μ και οι μικροί αθλητές παρακαλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία από τις 8.30 π.μ.

 

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ: • Οι συμμετέχοντες και στα δύο αγωνίσματα πρέπει να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό για όλα τα αθλήματα και οι ποδηλάτες πρέπει να φορούν απαραίτητα κράνος. Στην γραμματεία υπάρχουν διαθέσιμα 5 κράνη που μπορούν να δανειστούν οι αθλητές-τριες αφήνοντας την ταυτότητα τους.

  • Όλα τα παιδιά για το Mini Aquathlon πρέπει να συνοδεύονται από έναν κηδεμόνα. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών χρειάζονται αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ικανότητας άθλησης & συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους.
  • Kόστος συμμετοχής: €5/άτομο.
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015
  • Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Πάρκο Πάρουκαι με την Ευζωΐα Wellness Activities: efzoiasmile@gmail.com
  • Στα πλαίσια του Τρίαθλου και του Mini Aquathlon κατά την διάρκεια του αγώνα, μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκέδασουν στο ADVENTURE PARK της Ευζωίας Wellness Activities.
  • Παράλληλες δράσεις: Πεζοπορία στα μονοπάτια του Πάρκου μετά την λήξη του αγώνα.

 

* Όλοι οι αθλητές/-τριες κάτω των 18 ετών χρειάζονται αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ικανότητας άθλησης και συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους.

Το 6ο Τρίαθλο Πάρου και το 1ο Mini Park Aquathlon συνδιοργανώνουν το Πάρκο Πάρου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάρου, η Ευζωία Wellness Activities και ο Ομίλος Θαλάσσιου Σκι Πάρου με την υποστήριξη του Water Ski Zone και της Eλληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.