Paros Triathlon

7ο Τρίαθλο Πάρου & 2ο Mini Park Aquathlon – Πρόσκληση Συμμετοχής

 

Το 7ο Τρίαθλο Πάρου & το Mini Park Aquathlon θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου.

Tο Τρίαθλο Πάρου απευθύνεται σε αθλητές άνω των 13 ετών και ενήλικες, που θα αγωνιστούν σε 500μ. κολύμβηση στον όρμο του Μοναστηριού, 15χλμ. ποδηλασία δρόμου στην ευρύτερη περιοχή και 1000μ. off-road τρέξιμο στα πανέμορφα μονοπάτια του Πάρκου Πάρου. Η συμμετοχή είναι ατομική ή σε ομάδες. Η εκκίνηση είναι στις 11:30 το πρωί.

Το Τρίαθλο Πάρου αποτελεί μια ευχάριστη εισαγωγή στον κόσμο της αθλητικής δράσης με στοιχεία τριάθλου και αγώνα περιπέτειας. Μην σας ξεγελούν οι μικρές αποστάσεις! Είναι απαιτητικό, ιδιαίτερα για τους αθλητές του ατομικού.

Το Mini Park Aquathlon, είναι ένας δίαθλος για μικρούς αθλητές 5-12 ετών, που θα αγωνιστούν στην κολύμβηση και στο εκτός δρόμου τρέξιμο. Οι αγωνιστικές κατηγορίες είναι: Μικτό ατομικό 5-8 ετών (50μ. κολύμβηση, 300μ. τρέξιμο), Μικτό ατομικό & Μικτό ομαδικό 9-12 ετών (200μ. κολύμβηση, 1000μ. τρέξιμο). Ο αγώνας θα διεξαχθεί πριν από το Τρίαθλο, στις 9:30 το πρωί.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως 19/9): www.parospark.com/paros-triathlon

Για τους εγγεγραμμένους αθλητές και τους συνοδούς τους που έρχονται εκτός Πάρου, προσφέρεται 50% έκπτωση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Blue Star Ferries, καθώς και εκπτώσεις σε ξενοδοχεία & εστιατόρια.

Φέτος το Τρίαθλο Πάρου μπορεί να συνδυαστεί με τον 2ο Κολυμβητικό Διάπλου “Θυμάμαι το Σάμινα” που θα γίνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Ο διάπλους απευθύνεται σε κολυμβητές με εμπειρία σε διασχίσεις ανοιχτής θαλάσσης και είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα.

Διοργανωτές του 7ου Τριάθλου Πάρου: Πάρκο Πάρου, Ευζωία Wellness Activities, Ποδηλατικός Όμιλος Πάρου, Όμιλος Θαλάσσιου Σκι Πάρου.
Υποστηρικτές: Δήμος Πάρου, Water Ski Zone, Eλληνική Ομάδα Διάσωση – Παράρτημα Κυκλάδων,
Blue Star Ferries.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι τοπικές επιχειρήσεις: Αρτοποιεία Ραγκούση, Είδη Δώρων Ταντάνης, Μαΐστρος Café, Μικροζυθοποιία Πάρου 56 isles, Ξενοδοχείο Captain Nicolas, Οινοποιείο Μωραΐτη, P&N Photography, Κοντογιώργης ΑΕ, ΑΒ Βασιλόπουλος, dps Μαργαρίτης Ηλίας.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)