« Παπαστράτειο»: Γλιτώσαμε – προσωρινά- το λουκέτο….

Οποιος έλληνας πολίτης δεν πληρώσει τον ειδικό φόρο ακίνητης περιουσίας ή καθυστερήσει την πληρωμή του λογαρισμού της ΔΕΗ τότε αυτόματα (σε 40 ημέρες) θα του κοπεί η παροχή ρεύματος. Με τέτοια αυστηρότητα θα περίμενε κανείς ότι το το ελληνικό κράτος (εάν τελικά υπάρχει κάτι τέτοιο ή απλά είμαστε ένα φέουδο της Γερμανίας ή των Βρυξελλών) θα ήταν συνεπέστατο στις υποχρεώσεις του. Δυστυχώς όχι. Ο χειρισμός της περίπτωσης του ΕΑΚ Πειραιά δείχνει την ανυπαρξία κράτους, τον σουρεαλισμό των αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων (δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα σε γαλάζιους και πράσινους) και το αδιέξοδο του ελληνικού αθλητισμού. Εδώ και πολλούς μήνες η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής ΑΕ δεν εξοφλείται για την παροχή φυσικού αερίου στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο.

Το «ελληνικό» κράτος όμως κάνει πως δεν ακούει. Και εάν δεν υπήρχε ενδιαφέρον, φιλοτιμία και κοινωνική ευαισθησία τόσο από τους εργαζομένους του ΕΑΚ Πειραιά όσο και από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Μπαλάσκα Χρήστο τότε το λουκέτο θα είχε μπει εδώ και αρκετές μέρες. Ομως αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί για πάντα. Πρέπει να πληρωθεί η εταιρεία. Τελευταία ημέρα παράτασης η 9/12/2012. Μετά το Παπαστράτειο θα βάλλει λουκέτο! Δηλαδή η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας θα μείνει χωρίς κολυμβητήριο, κατάλληλο για αγώνες water polo και κολύμβησης. Οι δυο καλύτερες ομάδας κολύμβησης (Ολυμπιακός και Εθνικός) θα μείνουν στον δρόμο όπως θα βρεθούν στον “δρόμο” και οι ομάδες water polo αυτών των συλλόγων.

Νοιάζεται κανένας ή χαίρονται γι΄αυτή την κατάντια. Βέβαια δεν είναι και κανένας από την αθλητική ηγεσία από Πειραιά για να δείξει στοιχειώδες ενδιαφέρον!! Είχαμε Υφυπουργό από Πάτρα διόριζε κόσμο στις ομοσπονδίες και έστηνε ΔΣ με ανθρώπους από Πάτρα. Είχαμε Υφυπουργούς από Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρονταν για το πως θα ξεχρεώσει και θα σωθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Αρηκαι τίποτα άλλο. Ελεος!!!

Για να γίνουμε πιο αναλυτικοί :

H αθλητική ηγεσία του τόπου μας αποφάσισε να κάνει συγχώνευση των διοικήσεων διαφόρων ΕΑΚ. Μέχρι τώρα μία χαρά. Ομως επειδή βρισκόμαστε στην ελλάδα καμία απόφαση δεν συνοδεύεται με αναλυτικό πλάνο υλοποίησης της απόφασης. Ετσι η περίφημη συγχώνευση των ΕΑΚ Αγιου Κοσμά, Γλυφάδας, Πειραιά και του Ιστιοπλοικού έγινε δίχως τον άμεσο διορισμό ΔΣ. Εδώ και αρκετούς μήνες πήραν μία απόφαση, ψήφισαν σχετικό νόμο αλλά δεν έχουν διορίσει καμία Διοίκηση. Δηλαδή οι μεγαλύτερες – μετά το ΟΑΚΑ – και με μεγάλη ιστορία αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας έχουν παραμείνει δίχως διοίκηση!!! Εκτός και εάν υποθέσουμε ότι και αυτό είναι μέρος του σχεδίου κάποιων.

Οποιος περάσει από το ΕΑΚ Αγιου Κοσμά θα λυπηθεί τόσο για τα κλειστά κολυμβητήρια όσο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που δεν συντηρούνται. Ομως νοιάζεται κανένας;

Νοιάζεται κανένας που δεκάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες;

Νοιάζεται κανένας που οι εγκαταστάσεις που οι έλληνες φορολογούμενοι έχουν «χιλιοπληρώσει» έχουν αφεθεί μόνες τους και «πεθαίνουν» μέρα με την μέρα;

Νοιάζεται κανένας ή το μόνο που ενδιαφέρει την αθλητική ηγεσία είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Υ.Γ. Γιατί στην Ελλάδα ότι αποφάσεις λαμβάνουμε τις λαμβάνουμε στο πόδι με μηδενικό σχεδιασμό;

Υ.Γ.2. Γιατί στην ελλάδα το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να ψηφίζουμε νόμους;

Summary
Παπαστράτειο Κολυμβητήριο
Article Name
Παπαστράτειο Κολυμβητήριο
Description
Οποιος περάσει από το ΕΑΚ Αγιου Κοσμά θα λυπηθεί τόσο για τα κλειστά κολυμβητήρια όσο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που δεν συντηρούνται. Ομως νοιάζεται κανένας;
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)