Open Water 3χλμ, Λουτράκι

Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών. Η κολυμβητική συνάντηση Λίμνη Βουλιαγμένη είναι πλέον γεγονός!

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να προωθούμε το όμορφο άθλημα της ανοιχτής θάλασσας.

Ο αγώνας ανέδειξε αθλητές ηλικίας 13 έως και 60 ετών, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ιδέα του μαζικού αθλητισμού.

Δεν έλειψαν όμως και σπουδαίες μονομαχίες στον τερματισμό! Στο αγώνισμα των 3.000μ των ανδρών ο Θανάσης Χρόνης τερμάτισε μόλις 72 εκατοστά

του δευτερολέπτου μπροστά από τον Βαγγέλη Τσιραπίδη, δίνοντας στον αγώνα την αίσθηση πρωταθλήματος.

Η συμμετοχή των γυναικών ήταν πολύ ενθαρρυντική. Μάλιστα η Εμμανουέλα Κυριαζοπούλου κατάφερε με τη νίκη της στα 3.000μ των γυναικών να πλασαριστεί στους 6 πρώτους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως φύλου!

Μεγάλη συμμετοχή είχαμε κι από αθλητές/τριες από το τρίαθλο. Παρ’ όλο που η απόσταση ήταν μεγάλη σε σχέση με τις αποστάσεις που διανύουν τα παιδιά στους αγώνες τους, ενθουσιαστήκαμε που είδαμε μεγάλη προσέλευση στο αγώνισμα 3.000μ με wetsuit.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους υποστηρικτές μας για τη βοήθειά τους, που χωρίς αυτούς η διοργάνωση δεν θα είχε την αίγλη που παρουσίασε:

• Λιμεναρχείο Κορίνθου – Επίσημη αδειοδότηση αγώνα

• FINIS – Παγκόσμιος Ηγέτης στην Τεχνολογική Ανάπτυξη της Κολύμβησης

• European Sport Events – Υποβρύχια ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ενδιάμεσους χρόνους

• GU Energy Gels – Χορηγός ενέγειας του αγώνα, με ενεργειακά gels καιηλεκτρολύτες

• Lifeguard Hellas – Έκανε όλους τους συμμετέχοντες να νιώθουν ασφαλείς

• ΥΔΡΙΑ – Δρόσισε τους συμμετέχοντες με άφθονο νερό

• Ypanema seaside food & drinks – Διέθεσε το χώρο του ώστε να μπορούν οι αθλητές/τριες να ξεκουραστούν πριν και μετά τον αγώνα

Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αγώνας ανοιχτής θάλασσας είχε υποβρύχια ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ενδιάμεσους χρόνους (splits – περάσματα)!

Γι’ αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη European Sport Events.

Δηλώσεις & εντυπώσεις μερικών από τους συμμετέχοντες:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Η διοργάνωση ήταν άψογη, εύχομαι και του χρόνου να

είναι όλα το ίδιο όμορφα!!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΜΟΥ Πολύ ωραία οργάνωση! Συγχαρητήρια!!! Να περιμένουμε και

του χρόνου πάλι????

ΕΝΤΥ ΑΛΕΞΙΟΥ Και πάλι ευχαριστώ για τον ωραίο αγώνα που οργανώσατε.

Πολύτιμη η προσπάθειά σας. Συγχαρητήρια.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ Συγχαρητήρια για την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση στη Λίμνη

Βουλιαγμένη

ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΡΕΤΑ Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη διοργάνωση! Και του

χρόνου!

ΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Συγχαρητήρια παίδες! Ωραίο event και εμείς εδώ να

στηρίζουμε! Και ακόμα καλύτερα του χρόνου!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Πολλά μπράβο, στον καθένα σας ξεχωριστά, για την

οργάνωση του event!!! Όλα ήταν άψογα!!

Σίγουρα υπήρξαν παραλήψεις και γι’ αυτό ζητούμε την κατανόησή σας.

Δεσμευόμαστε λοιπόν για μία ακόμη πιο άρτια διοργάνωση την επόμενη φορά, και

ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε στη Λίμνη Βουλιαγμένη 2013!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΤΣΟΣ

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 2012

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)