Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Χάλκινο μετάλλιο για Τσιάβου- Γιαζιτζίδου.

Το τρίτο της συνεχόμενο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες και το πρώτο απο γυναικείο πλήρωμα πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες η ελληνική κωπηλασία. Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου πήραν την 3η θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των γυναικών στο κωπηλατοδρόμιο του Eton έξω απο το Λονδίνο και έγραψαν τα ονόματά τους στο βιβλίο της ιστορίας.

Τα δυο κορίτσια απο την Ηγουμενίτσα και την Καστοριά , λίγο έλειψε να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο που κατέληξε τελικά στην βάρκα της Κίνας ενώ το χρυσό κέρδισαν οι Βρετανίδες που αποθεώθηκαν απο 30.000 και πλέον θεατές που είχαν κατακλείσει κάθε γωνιά των κερκίδων παρά τη δυνατή βροχή που είχε ξεκινήσει απο το πρωί του Σαββάτου και συνεχιζόταν κατά διαστήματα.

«Είμαστε Ολυμπιονίκες , δεν το πιστεύουμε, είπε η Αλεξάνδρα Τσιάβου που κατά φερε στην δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες (μετά το Πεκίνο που μαζί με την Μπισκιτζή ήταν 6ες )να ανέβει στο βάθρο. «Δεν μπορώ να πω ότι δεν θέλαμε το ασημένιο αλλά δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένες με το χάλκινο. Είμαστε Ολυμπιονίκες» κατέληξε .

«Κάναμε μια πολύ καλή κούρσα , όπως ακριβώς την είχαμε σχεδιάσει. Αυτή τη φορά δεν αιφνιδιαστήκαμε απο τις Βρετανίδες , τις ξέραμε αλλά η ώθηση του κόσμου τους ήταν τεράστια. Πως να χάσουν. Αφιερώνουμε το μετάλλιο στους κόπους που έχουμε κάνει και στους δικούς μας ανθρώπους» τόνισε η Χριστίνα Γιαζιτζίδου που έψαχνε την αδελφή της για να πανηγυρίσει μαζί της.

Αναλυτικά τις δηλώσεις τους μπορείτε να τις δείτε στα video που έχουν αναρτηθεί στο kopilasia.gr .

Για λίγα δευτερόλεπτα έχασε το μετάλλιο η τετράκωπος άνευ των ανδρών που κατέλαβε την 4 η θέση :”Μέχρι την τελευταία στιγμή το κινηγήσαμε . Δεν ήταν οι πιο δικαιες συνθήκες.  Στο χιλιάρι κάναμε μια αλλαγή ταυτόχρονα με τους Αμερικανούς , εκείνη τη στιγμή μας ήρθε μια ριπή αέρα , μας πήγανε  στα μπαλάκια μας πήραν ένα μήκος και το κρατήσανε μέχρι το τέλος» είπε ο Γιάννης Χρήστου έχοντας τον γιο του Νικόλα στους ώμους.

Τέλος πολύ καλή εμφάνιση για το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών στον μικρό τελικό. Οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας πήραν την 2η θέση και την 8η στην γενική βαθμολογία αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον .

Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς τόνισε «Με τόσο υψηλό επίπεδο που είχαν αυτοί οι Αγώνες, το μετάλλιο είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα όνειρα και οι στόχοι μας ήταν πιο ψηλά, όμως τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τα αποτελέσματα, πιστεύω ότι αν ήταν καλύτερες θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα».

Για τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, η σκέψη έχει ήδη στραφεί στην επόμενη ημέρα: «Από σήμερα θα πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Ενας κύκλος έκλεισε, ένας άλλος κύκλος ανοίγει. Σε τέσσερα χρόνια θα πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι και ελπίζω με τη βοήθεια της Πολιτείας -γιατί τα οικονομικά είναι ιδιαίτερα στενάχωρα- να έχουμε περισσότερα και μεγαλύτερα πληρώματα, καλύτερη προετοιμασία και φυσικά καλύτερα αποτελέσματα».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)