Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 :Δηλώσεις Νιανγκουάρα, Λυμπερτά, Γρηγοριάδη

Δηλώσεις των Ελλήνων πρωταθλητών μετά τις νίκες τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στην Τρίπολη.

Νιανγκουάρα: «Είμαι ξανά παιδί!»

Χαλαρή όπως το συνηθίζει άμα τη επιστροφή της στις πισίνες, η Νέρι Νιανγκουάρα, τόνισε για την νίκη της στα 50μ ελεύθερο: «Νιώθω μια χαρά. Όπως έχω ξαναπεί, τώρα το απολαμβάνω αυτό που κάνω. Έτσι ένιωθα όταν ήμουνα μικρή και αγωνιζόμουνα στα προαγωνιστικά. Έγινα ξανά παιδί!».

Λυμπερτά: «Θέλω να το απολαύσω …»

Ήλθε πριν 2 μέρες από την Νότια Αφρική όπου βρέθηκε για προετοιμασία σε υψόμετρο, αλλά ήλθε κανονικά και στην Τρίπολη για το Εθνικό πρωτάθλημα. Κέρδισε στα 400μ ελεύθερο και λίγο μετά μας έλεγε η Μαριάννα Λυμπερτά: «Τα κουράγια είναι καλά, παρά την κούραση στην προετοιμασία. Οι αγώνες εδώ είναι καλό τεστ για μένα εν όψει του Λονδίνου. Χαίρομαι που κερδίζω και προσφέρω βαθμούς στην ομάδα μου. Στους Ολυμπιακούς θέλω να το απολαύσω και δεν θέλω να με αγχώνει αυτή η προσμονή για τους αγώνες».

Γρηγοριάδης: «Στόχος μου το σερί …»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα (100μ ύπτιο) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, Άρης Γρηγοριάδης, γνώριζε το επίτευγμα του (10η συνεχόμενη νίκη στα 100μ ύπτιο, σε Εθνικό πρωτάθλημα και δήλωσε χαρούμενος: «Είναι η 10η σερί μου νίκη στο αγώνισμα σε  Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού ήταν και ένας από τους στόχους μου. Μπορούσα να κατεβώ και τα 55’’, γιατί έκανα καλή κούρσα. Είμαι ευτυχής που νικάω και προσφέρω βαθμούς στην ομάδα μου».

Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)