Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Γράφουν ιστορία τα ελληνικά κουπιά.

Τα ελληνικά κουπιά γράφουν ιστορία στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Eton.  Για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος στη χώρα μας , δυο ελληνικά πληρώματα σφράγισαν την πρόκρισή τους στα τελικά των αγωνισμάτων τους και το Σάββατο θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Την αρχή έκανε η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Στέργιο Παπαχρήστο και Γιάννη Χρήστου που κατέλαβε την 2η θέση στον ημιτελικό και πέρασε στα 6 κορυφαία πληρώματα τους αγωνισματός τους  . Στη συνέχεια οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου  πήραν απο το ξεκίνημα το προβάδισμα στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών , στη συνέχεια έχοντας τον έλεγχο της κούρσας τερμάτισαν στη 2η θέση και σφράγισαν κι αυτές την πρόκρισή τους στον τελικό του Σαββάτου.

Κοντά στο όνειρο έφτασαν και οι πρωταθλητές του διπλού των ανδρών. Οι Παναγιώτης Μαγδανής-Λευτέρης Κόνσολας πάλεψαν ως το τέλος για να καταλάβουν τελικά την 4η θέση που τους αφήνει εκτός τελικού να διεκδικήσουν μια θέση απο την 7η ως την 12η

Ακολουθούν δηλώσεις των αθλητών που μπορείτε να βρείτε και σε video στο www.kopilasia.gr

Γιάννης Τσίλης “Η κούρσα πήγε όπως ακριβώς την σχεδιάσαμε , όπως μας είπε ο προπονητής μας, πολύ καλύτερα από τον προκριματικό. Κάναμε ένα καλό δεύτερο βήμα και καταφέραμε να είμαστε στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων κάτι που μερικά χρόνια πριν φάνταζε άπιαστο όνειρο σε μας”

Γιώργος Τζιάλλας : “Προσπαθήσαμε να μείνουμε μέσα στους τρεις πρώτους για να πάρουμε την πρόκριση. Απο εκεί και πέρα αφού τα καταφέρουμε συνεχίζουμε το Σάββατο για τον τελικό και ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη  πορεία. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μην πάνε χαμένοι οι κόπους μας και ο ιδρώτας μας και θα κάνουμε τα πάντα για την Ελλάδα”.

Στέργιος Παπαχρήστος :“Ο στόχος επιτεύχθηκε , είμαστε στον τελικό . Μέχρι τότε το μυαλό μας θα είναι πιο χαλαρό γιατί πετύχαμε ένα στόχο που τον θέλαμε χρόνια καλή ξεκούραση και προπόνηση. Και τα πράγματα είναι απλά , χωρίς άγχος με ένα στόχο που ονειρευόμασταν χρόνια. Στη βαριά κατηγορία όχι τελικό σε Ολυμπιακούς αλλά ούτε σε παγκόσμια κύπελλα δεν είχαμε ονειρευτεί πριν λίγα χρόνια.Συνεχίζουμε να κυνηγάμε το όνειρό μας , δεν έχει τελειώσει τίποτα , εννοείται ότι θα τα δώσουμε όλα στον τελικό κι ότι καλύτερο έρθει.

Είμαστε η βάρκα με τα γούρια . Μαζί μου είχα το γράμμα ενός μοναχού απο το Άγιο Όρος με λόγια σοφά και ευχές για όλη την ομάδα. Πιστεύω στο θεό στην πατρίδα μου, ευχαριστώ τους συναθλητές μου και θα τα δώσουμε όλα στον τελικό”.

Γιάννης Χρήστου : “Και οι έξι χώρες στον τελικό  είναι πολύ δυνατές και προβλέψεις δεν χωράνε. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι οι αγώνες των ανατροπών και βλέπεις φαβορί να χάνουν και αουτσάιντερ να κερδίζουν Εμείς έχουμε ακόμη τρεις προπονήσεις μέχρι τον τελικό .Πρέπει να τις κάνουμε με το μυαλό συγκεντρωμένο πάνω στο σκάφος .Να βγάλουμε ότι αρνητική σκέψη έχουμε στο μυαλό μας  , να την αφήσουμε στο ξενοδοχείο , να την πετάξουμε και να συγκεντρωθούμε μόνο σε αυτό που κάνουμε. Ο τελικός είναι μια κούρσα που θα την ευχαριστηθούμε πάνω απο όλα Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε”

Διπλό σκιφ ελ βαρών :

Αλεξάνδρα Τσιάβου 

“Ηταν μια κούρσα αρκετά καλή κατά το ήμιση , κακή στο άλλο μισό. Εχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε αλλά δεν είμασε απολυτα ευχαριστημένες απο την απόδοση μας. Περιμένουμε ότι το Σάββατο όλα θα αλλάξουν και θα είμαστε ακόμη καλύτερα.

Η κούρσα του Σαββάτου είναι ένας μεγάλος τελικός και δεν υπάρχουν τακτικές εκεί παίζονται όλα και το κάθε πλήρωμα θα δείξει πόσο αντέχει κούρσα με την κούρσα.Ελπίζουμε το Σλάββατο να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα.

Φοράμε το εθνόσιμο μια δεκαετία τώρα. Θέλουμε κι εμείς την διάκριση όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες . Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να είμαστε όλοι περίφανοι”

Χριστίνα Γιαζιτζίδου :

“Σε καμία στιγμή στην κούρσα δεν ένιωσα ότι απειλούμαστε να χάσουμε την πρόκριση . Οι Αγγλίδες σαφώς και ήθελαν να κερδίσουν μέσα στη  χώρα τους προφανώς και είχαν ένα κίνητρο παραπάνω απο μας παρόλο που ήταν ημιτελικός. Εμείς κρατάνε το πρώτο καλό κομμάτι και προχωράμε για το Σάββατο να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε . Προσωπικά είμαι έτοιμη για τον πρώτο μου τελικό Ολυμπιακών αγώνων στην καριέρα  Κάθε κουπιά που κάνουμε είναι και για τον κάθε Έλληνα που μας βλέπει και αγωνίζεται μαζί μας.  Γιατί το ζούμε καθημερινά αυτό το εισπράτουμε απο τον κόσμο”

Το μεσημέρι της Παρασκευής (12:10) η δίκωπος των ανδρών με τους αδελφούς Γκουντούλα Απόστολο και Νϊκο αγωνίζεται στον μικρό τελικό με στόχο την 7η θέση.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)