Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : To “φαινόμενο” Ηλιάδης.

«Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο του τζούντο. Είναι ένας μαχητής που δεν παραδίνεται». Ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νέα μεγάλη στιγμή του Ηλία Ηλιάδη στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών χαρίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη κορυφαία στιγμή στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας.

 

«Σε καμία στιγμή, ακόμη και τη στιγμή που χάσαμε από τον Ρώσο, δεν εγκαταλείψαμε τη μάχη. Ο μαχητής δεν παραδίνεται. Μένει και συνεχίζει την πορεία του. Αμέσως μετά την ήττα του είπα ότι έτσι είναι το τζούντο και πρέπει να προσέξει στους επόμενους αγώνες ώστε να φτάσει στο μετάλλιο. Δεν μπορώ να σας κρύψω ότι στόχος μας ήταν το χρυσό μετάλλιο. Κατακτήσαμε το χάλκινο το οποίο το αφιερώνουμε στην Ελλάδα, η οποία περνάει μεγάλη κρίση. Σε όλους τους Έλληνες αξίζει αυτό το μετάλλιο», είπε ο εθνικός προπονητής, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ηλία Ηλιάδη παγκόσμιο φαινόμενο.

 

«Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο του παγκοσμίου τζούντο. Είναι ένας ήρωας. Πιστεύω ότι τα νέα παιδιά, βλέποντας τον Ηλία Ηλιάδη, θα ασχοληθούν ακόμη περισσότερο με το άθλημα. Θα τους δώσει κίνητρο ένας αθλητής που ξέρει να μάχεται κάτω από δύσκολες συνθήκες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)