Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Γιάννης Δρυμωνάκος

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 200 μέτρα πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, ο Γιάννης Δρυμωνάκος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ.

Ενα μετάλλιο, μια πρόκριση για σένα στους Ολυμπιακούς.

«To μετάλλιο αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω με την ίδια όρεξη. Δεν ήθελα να χαλάσω το σερί που έχω από το 2006 με τα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό στο αγώνισμα και ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έπιασα και το όριο για τους Ολυμπιακούς,καθώς δεν το είχα για τα 200 πεταλούδα».

 

Το μετάλλιο αυτό ήταν μια απάντηση και σε όσα εμπόδια είχατε στην προετοιμασία σας λόγω της οικονομικής κρίσης;

«Οταν είδα τον Αρη Γρηγοριάδη να κατακτά το χρυσό, χάρηκα πολύ με τις δηλώσεις για την Ελλάδα και του είπα μπράβο. Τα ίδια συναισθήματα είχα και εγώ αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου, καθώς ήξερα ότι έτσι δίνουμε χαρά στους συμπατριώτες μας. Καθημερινά, όλοι οι αθλητές είχαμε να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα και εμπόδια. Ηταν σκληρή η προσπάθεια μας καθώς έπρεπε να συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, με αρκετά μικρότερες απολαβές σε σχέση με παλιότερα και έτσι η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι ακόμα πιο σημαντική υπόθεση».

Πλέον έχεις μπροστά σου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τι θα επιδιώξεις στην βρετανική πρωτεύουσα;

«Για μένα είναι όνειρο η πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών, καθώς δεν το έχω καταφέρει ποτέ. Δεν πετάω στα σύννεφα για να ονειρεύομαι μετάλλιο, μου αρκεί η πρόκριση στον τελικό. Για το Ευρωπαϊκό είχα στόχο το μετάλλιο και τα κατάφερα, αλλά οι Ολυμπιακοί είναι άλλη διοργάνωση και φυσικά πολύ πιο δύσκολη. Ξεκινάω μάλιστα την πρώτη μέρα των Αγώνων, όταν όλοι οι αθλητές θα είναι ξεκούραστοι. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό κι ότι γίνει».

Με τα μετάλλια πάντως στο Ντέμπρετσεν, δώσατε μεγάλη χαρά σε όλους τους Ελληνες.

«Να σας πω την αλήθεια, από το 2000 και μετά που είμαι εγώ στην Εθνική, αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που έχω συναντήσει. Εχουμε δείξει και στο Ευρωπαϊκό αλλά και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ότι είμαστε μεταξύ των κορυφαίων. Η ελληνική κολύμβηση είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που πρωταγωνιστεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)